Siden siste oppdatering i går kveld har ytterligere åtte personer fått påvist koronasmitte i Orkland. De er alle knyttet til det pågående utbruddet og var i karantene. På grunn av smittesituasjonen i Orkland holder koronatelefonen åpent søndag 4. juli i tidsrommet 12:00 til 16:00. Det er mulig å få gjennomført test denne dagen.

Med bakgrunn av disse positive tilfellene vil en avdeling ved Orkanger barnehage endre status fra ventekarantene til smittekarantene. Ytterligere en avdeling settes i ventekarantene i påvente av prøvesvar.

Alle åtte følges opp i hjemmet av kommune og fastlege. De har få symptomer på sykdommen. Ingen i utbruddet er så langt lagt inn på sykehus.

De åtte personene fordeler seg slik i alder:

  • 0-10 år 3 personer
  • 10-20 år 2 personer
  • 30-40 år 2 personer
  • 40-50 år 1 person

Vi venter på cirka 200 prøvesvar fra i går og vi vil ta omtrent 200 nye prøver i dag.

Koronatelefonen utvider tilbudet i helgen

I dag, fredag 2. juli, vil tjenesten være åpen fra klokken 10:00 til 14:00 og fra 15:00 til 17:00. Lørdag er tjenesten stengt. På søndag vil tjenesten holde åpent i tidsrommet 12:00 til 16:00.

Det har vært svært mange henvendelser de siste dagene. Selv om vi har bemannet opp tjenesten har det vært noe ventetid på telefonen. Det beklager vi, men ber samtidig om forståelse.

På koronatelefonen 900 31 260, treffer du våre erfarne medarbeidere som vil gjøre det de kan for at du skal få svar på dine spørsmål og få gjort avtale om testing. Husk at du også kan bestille deg koronatest digitalt. Det gjør du her:

Våre minste er de viktigste

I går tok vårt prøvetakingsteam 250 koronatester, i tillegg til 200 hurtigtester. Mange av prøvene er tatt av barn. Når mange barn skal testes, tar det litt lengre tid og det blir noe ekstra ventetid i køen foran teststasjonen. Vi beklager dette! For oss er alle like viktig, men våre små kunder er aller viktigst – derfor bruker vi ekstra tid på dem når det er behov for det.

Takk for at du bidrar!


orkland. kommune.no/korona