Torsdag 2. juni klokken 10.00 åpner påmeldingen til årets SommerOrkland. I år blir det både kjente og populære aktiviteter, men også spennende og spreke nyheter for barn og unge.

– Alle aktivitetene er nå planlagt og lagt ut på våre hjemmesider. Meld dere på og vi kan love god stemning og mange fine opplevelser, sier avdelingsleder for ungdom og fritid, Johan Flønes.

Her finner du oversikt over alle aktivitetene

Han kan fortelle at opplegget blir i en annen skala enn i fjor, da staten bidro med økonomiske midler knyttet til pandemien.

Noe for de fleste

– Nå er vi tilbake til SommerOrkland slik det har vært arrangert tidligere, med motocross, bueskyting, paintball og bading i Orklandbadet. Men på menyen står også Rush trampolinepark, sommerlab, kajakkpadling, fiskedag og trylling med papir, for å nevne noe.

Sammen med Tone Løkstad har Flønes nemlig planlagt et variert og bredt utvalg av kvaliteter som skal kunne friste de fleste, og de har lagt opp til transport til noen av aktivitetene slik at de skal bli tilgjengelig for flest mulig.

Vær raskt ute!

Det er kommunens ungdoms- og fritidsavdeling som står som arrangør av tilbudet. De har vanligvis ansvar for fritidstilbud for barn og unge i alderen 13 til 19 år. Dette er aktiviteter som ungdomsklubben Synt’n på Orkanger og klubben på Krokstadøra og UKM. I tillegg er avdelingen en aktiv medspiller for kommunes ungdomsråd, og arrangerte i vår besøk på Stortinget og på Utøya for de unge representantene. I skoleferiene har de også ansvar for å arrangere aktiviteter.

– Da utvider vi også vårt ansvarsområde slik at yngre aldersgrupper kan delta på enkelte aktiviteter, sier Løkstad.

Hun oppfordrer alle som ønsker å delta om å være raskt ute med påmeldingen.

– Her er det førstemann til mølla som gjelder!

Meld deg på her!