Det populære sommeraktivitetstilbudet for barn og unge i Orkland arrangeres også i år. Det blir en blanding av svært populære aktiviteter fra tidligere år, men også nye spennende tilbud som kan vekke interessen hos enda flere.

– Vår erfaring er at sommeraktivitetene raskt fylles opp når påmeldingen starter. For de fleste aktivitetene starter påmeldingen først 2. juni, men ett av tilbudene har påmelding allerede fra onsdag 4. mai, sier Tone Løkstad, som sammen med Johan Flønes holder på å planlegge sommerens tilbud i Orkland kommune.

Unikt gratistilbud

Aktiviteten som har påmelding allerede fra 4. mai heter Sommerlab, og er et sommerskoletilbud i regi av Forskerfabrikken. Dette er et veletablert og svært populært fem dagers tilbud som arrangeres over hele landet hvert år for elever på 5.,6. og 7.trinn. I Orkland er vi så heldige at vi har et Newtonrom som er en perfekt arena for gjennomføring av denne aktiviteten.

– Vanligvis er det en deltakeravgift på 3195 koner for å delta på dette tilbudet. For Orkland kommune er det et viktig prinsipp at deltakelse skal være mulig for alle, og vi er så heldig at Orkla Sparebank er med på finansieringen slik at dette blir kostnadsfritt for deltakerne, sier Løkstad, som forventer at dette blir et svært populært tilbud. Her gjelder det å være raskt ute med påmeldingen som starter onsdag 4. mai klokken 09.00.

Her finner du mer informasjon om Sommerlab og påmelding

Riktig og viktig

Banksjef Dag Olav Løseth i Orkla Sparebank er full av lovord om kommunens satsing på aktiviteter i sommerferien, og forklarer gjerne hvorfor banken engasjerer seg i dette.

– For oss handler dette primært om to ting. For det første ønsker vi å bidra slik at alle har mulighet til å delta. I tillegg synes vi det er flott at kommunen satser på realfagene og på den måten stimulerer de unges nysgjerrighet og interesse.

Han er overbevist om at dette er riktig og viktig for å gjøre Orkland enda mer attraktiv og bidra til at ungdom som drar ut for å ta utdanning får enda en grunn til å vurdere å flytte tilbake hit når de skal ut i arbeidslivet.

– Nå ser vi også at beslutningen om å etablere Newtonrommet gir positive ringvirkninger. Dette er midt i blinken for næringskommunen Orkland, sier Løseth.

Flere tilbud kommer

På våre hjemmesider kan du også allerede nå se noen av de andre tilbudene som skal gjennomføres i sommer. Her vil det bli publisert nye tilbud etter hvert som avtaler blir gjort med arrangørene. Vi gjør oppmerksom på at påmeldingen til disse tilbudene starter torsdag 2. juni klokken 10.00, og vi vil komme tilbake med påminnelser om dette når datoen nærmer seg.

Svært populært

SommerOrkland har vist seg å bli et svært populært tilbud for barn og unge. Første gang det ble arrangert var i 2020. I 2021 fikk kommunen tildelt statlige midler for å tilby faglige, sosiale og kulturelle aktiviteter for barn og unge i forbindelse med pandemien. I ettertid har kommunen videreført tilbudet til å tilby aktiviteter i vinterferien, da under navnet VinterOrkland og et tilbud i høstferien kalt HøstOrkland. Kommunen samarbeider med lokale organisasjoner og andre aktører som bidrar med å skaffe et bredt tilbud av aktiviteter, slik at de fleste mellom 10 til 18 år skal finne noe av interesse. I noen tilfeller tilbys også aktiviteter til enda yngre deltakere.

– Vi håper at sommertilbudene blir like populære i år som i fjor, og at barn og ungdommer fra hele Orkland velger å delta. Vi kan love god stemning og flotte opplevelser, sier Tone Løkstad.