Nå går vi inn i en sommerferie der de fleste av oss skal feriere i eget land på grunn av reiserådene i forbindelse med koronaepidemien. Epidemien er under god kontroll hos oss, det har ikke vært påvist smitte i Orkland i løpet av de to siste månedene.

Orkland er nesten et land i seg selv med et mangfold av tilbud og opplevelser. Vi er Midt-Norges største hyttekommune – ja, kommunen er den sjette største hyttekommunen i landet. Jeg håper mange bruker hyttene sine og nærområdet i sommer.

Det er mye å ta seg til og oppleve i egen kommune. Her kan du fiske langs kommunens varierte kystlinje eller i et av våre mange idylliske fiskevann. Du kan også fange storlaksen i Orkla – og dra på de flotteste fjellturer rundt om i kommunen.

Du kan oppsøke våre kvalitetsprodusenter av lokalmat og få gastronomiske opplevelser i verdensklasse, eller oppsøke kjente og ukjente steder i kommunen for å få kunnskap om mangfold og felles identitet.

Jeg anbefaler å bli bedre kjent med museumsmiljøet på Løkken, og ta en vandring langs den digitale kulturstien på Nerøra. Du kan besøke Thamspaviljongen for å bli bedre kjent med vår stolte industrihistorie.

Besøk steder som var viktig i Norges krigshistorie og bli bedre kjent med vår ukjente vikinghistorie både på Gjølme gård og i Agdenes. Harald Hårfagres første dronning var fra Selva og Cecilia på Gjølme gård ble mor til birkebeinerkongen Inge Bårdsson (1204 – 1217)

Skulle sommeren bli varm og god kan du oppsøke våre mange badeplasser som Storvatnet, Gammelosen, Øyangsvatnet og Frilsjøen.

Det vil være en opplevelse for hele familien med en dag i det flotte Orklandsbadet og Klatrehallen med omliggende parkområde. Blir du kaffetørst anbefaler jeg et besøk på verdens beste kaffebar Å-stuggu.

Du kan overnatte på historiske Bårdshaug Herregård, Gjesteboligen på Løkken eller på andre av våre ulike overnattingstilbud.

Her kan du se video fra noen av de mange fine stedene i Orkland kommune:

For barn og unge vil jeg spesielt nevne SommerOrkland, et tilbud med aktiviteter rundt om i hele kommunen. Meld deg på!

Bruk kommunens mange tilbud, men husk å følge smittevernrådene.

Jeg ønsker alle innbyggere og tilreisende en riktig god sommer!

Med sommerlig hilsen

signatur_ordforer_transp.png