På søndag ankommer sommerbilen Orkland, og du kan være med å sette ditt preg på sendingen.

I sommer gjør NRK som nordmenn flest: De reiser på bilferie i vårt eget land! Seerne inviteres med på en biltur som strekker seg over seks uker gjennom sommer-Norge, minutt for minutt. Serien startet i Troms og Finnmark, beveget seg videre til Nordland. Denne uka, fra onsdag til søndag er radioparhestene Rune Nilsson og Torfinn Borkhus i Trøndelag.

Veien er målet

På søndag starter bilen opp fra Brekstad, tar fergeturen over til Valset med kurs mot Orkanger.

- Vi starter opp ca. 10:00 på formiddagen og vil bruke om lag to timer på turen mot Orkanger, sier prosjektleder for Sommerbilen, Ingrid Langeland Olderbakk.

I sendingene er veien selve målet og programlederne tar pauser underveis, ser seg om og treffer folk.

- Denne sendingen blir til mens vi kjører, sier prosjektlederen og understreker at sendingen fra Orkland i hovedsak setter søkelyset på smått og stort langs veien i Ytre Agdenes og Lensvik framfor dagens endepunkt som er Orkanger.

Rune Nilsson og Torfinn Borkhus.jpg
Rune Nilsson og Torfinn Borkhus har vært i Orkland tidligere. Da gjorde de ting du ikke bør gjøre hjemme i en TV-serie som gikk på NRK fra 2011 til 2017. Programmet handlet om risikofylte eksperimenter og forsøk som ofte innbefattet eksplosiver. Denne gangen går nok besøket langt fredeligere for seg. Foto: Julia Marie Naglestad, NRK.

Tar imot tips

- Vi har gjort noen forhåndsavtaler om ulike innslag, og det blir sikkert noe om jordbær i Lensvik, røper hun.

Olderbakk forteller at detaljplanleggingen foregår dagen før, og at de gjerne tar imot tips til ting som foregår langs reiseruta.

Har du tips til redaksjonen er det bare å tipse her

Ta med flagg

Ordfører Oddbjørn Bang_1200x775.jpgOddbjørn Bang oppfordrer folk til å være synlig langs reiseruta når NRK kommer på besøk på søndag. Foto: Steinar Larsen

- Vi oppfordrer alle, store og små, til å ta med flagg og stå langs reiseruta og ønske Sommerbilen velkommen, sier ordfører Oddbjørn Bang, som minner om at man selvsagt må overholde de etter hvert så kjente avstandsreglene.

Ordføreren er svært godt fornøyd med at NRK legger turen til denne delen av Orkland, som blant annet er kjent for sin rike vikingehistorie.

- Selv om værmeldingen ikke er den beste for søndagen, er det mye nydelig natur langs reiseruta som kan gi flotte TV-bilder fra kommunen vår, sier Bang, som selvsagt skal følge sendingen som går fra klokken 19.30 til 21.30 på NRK1 søndag kveld.