Solveig Melby er tilsatt som ny kommunalsjef for oppvekstsektoren i Orkland. Hun tiltrer stillingen umiddelbart.

Melby har vært konstituert i stillingen siden januar 2021.

Omfattende portefølje

Kommunalsjef oppvekst har ansvar for kommunens tjenester til innbyggerne innenfor hele oppvekstområdet. Dette innebærer barnehage, skole, barne- og familietjenester i form av PPT, barnevern, helsestasjon og familiesenter.

I tillegg kommer integreringsarbeidet, herunder voksenopplæring og flyktningtjeneste.

Sterk bakgrunn for stillingen

- Vi er veldig glade for at Solveig har takket ja til stillingen. Hun har gjort en god jobb i perioden hun har vært konstituert. Solveig kombinerer en sterk faglig bakgrunn både som pedagog og rektor med et sterkt engasjement for barns oppvekstsvilkår. Hun er en strukturert lagbygger som identifiserer seg med målsettingen om å skape et best mulig oppvekstmiljø hvor vi setter barna og familiene i sentrum i tråd med målsetningene våre. Det er også veldig positivt at vi ser at ledere i Orkland er kvalifisert og motivert for å ta på seg større oppgaver, sier kommunedirektør Ingvill Kvernmo.

Grundig tilsettingsprosess

Det var fem søkere til stillingen som kommunalsjef for oppvekst i Orkland kommune.

- Det var gledelig at vi hadde mange svært godt kvalifiserte søkere. Det viser at Orkland kommune er en attraktiv arbeidsplass. Vi har gjennomført en grundig prosess med to intervjurunder, sier Kvernmo.

Erfaren skoleleder

Melby er 43 år og bosatt i Orkanger. Hun er en svært erfaren skoleleder. Før hun ble konstituert i januar 2021 hadde hun vært rektor på Evjen skole siden 2012. Melby var før det rektor på tidligere Grefstad skole i Meldal fra 2007 til 2011. Hun jobbet før dette som lærer.

Melby er utdannet allmennlærer og har videreutdanning i skoleledelse fra NTNU. Hun gleder seg til å fortsette arbeidet innen oppvekst i Orkland.

Tror på Orklandsmodellen

- Jeg har jobbet hele mitt voksne liv i skolen og brenner for barn og unges utdanning og oppvekstsvilkår. Gjennom jobben som kommunalsjef oppvekst får jeg jobbe enda bredere, både mot barnehagene og de tverrfaglige tjenestene. Det er et stort potensial å se disse tjenestene i sammenheng. Jeg har veldig tro på modellen vi har etablert i Orkland. Stillingen representerer en unik sjanse til å påvirke utviklingen innen sektoren og ivareta barna og de unges interesser. Samtidig er det en krevende stilling hvor det er viktig å forstå og respektere balansen mellom politikk og administrasjon, hvor mange hensyn må ivaretas.

Hun gir samtidig honnør til lederne for barnehagene, skolene og de tverrfaglige tjenestene som har sluttet opp rundt henne i tiden hun var konstituert i stillingen.

- Jeg føler at jeg har et sterkt og motivert lag i ryggen, understreker Melby.

Evjen skole

Stillingen som rektor på Evjen skole vil nå bli utlyst. John Arne Tungen som har vært inspektør og assisterende rektor ved Evjen skole vil fortsette å fungere som rektor på Evjen skole inntil stillingen er permanent tilsatt.