Det er etter en grundig faglig vurdering besluttet at skoler, SFO og barnehager starter på grønt nivå etter ferien. Orkland kommune ligger på risikonivå en. Dette er det laveste nivået på femnivå-modellen som vi bruker i Norge.

Fra og med 16. juli og til nå har vi bare hatt fire smittetilfeller i Orkland. Det siste tilfellet var 24. juli.

Selv om det er delta-varianten som nå dominerer, så ser vi at det er lette sykdomsforløp for barn og unge. Det er naturlig at vi også i Orkland får flere smittetilfeller nå som sommerferien er på oppløpssida og folk kommer hjem, men vi har vist at ved godt TISK-arbeid har kommunen og innbyggere sammen håndtert dette godt.

Per nå er 85 prosent av befolkningen i Orkland over 18 år vaksinert med første dose. Tilsvarende tall for andre dose er 47 prosent. De fleste lærerne er nå vaksinert med minimum første dose. Orkland kommune får nå mer vaksiner og vaksineringstallene stiger raskt. Dette gjelder også landet for øvrig.

Orkland følger som alle andre kommuner trafikklysmodellene for skoler og barnehager. Veilederne understreker at smitteverntiltakene må tilpasses til den lokale situasjonen. Tiltakene er nivåinndelt i en trafikklysmodell med grønt, gult og rødt nivå. Tiltakene varierer fra tilnærmet normal organisering (grønt nivå), til mer omfattende tiltak (rødt nivå).

Orkland kommune har en overordnet beredskapsplan for barnehage- og skoleeier. I tillegg har alle skoler og barnehager i Orkland egne beredskapsplaner tilpasset den enkelte enhet, slik at de raskt kan veksle mellom de ulike nivåene om det blir behov for det.

Vi gleder oss til å ta i mot barn og unge etter sommerferien. Noen er allerede i gang igjen med barnehage og SFO. Det er kjekt!

Velkommen skal dere være!


orkland.kommune.no/korona