Fredag 30. oktober hedres Ansgar Selstø som årets ildsjel i Orkland 2020. Arrangementet Idrettens Hederskveld ser du digitalt.

På grunn av koronasituasjonen blir det i år en annerledes prisutdeling.

Samsending fra 38 kommuner i Trøndelag

Fra et hovedstudio i Trondheim blir det samsending fra 38 kommuner med levende bilder fra prisutdelinger lokalt, kunstneriske innslag og gjester.

Alt strømmes digitalt her:

Idrettens Hederskveld 30. oktober fra kl. 18.00-19.30

Ildsjel siden 1974

I Orkland kommune er det Ansgar Selstø som ble valgt til årets ildsjel 2020. Han ble medlem i 1974 i Orkdal IL og har lagt ned en enorm innsats. Mange kjenner han som løypelegger – kanskje har du gått i hans spor i Knyken skisenter og i turløypa mot Asbøllsaga? Og Ansgar er fortsatt aktiv!

Begrunnelse for tildelingen

Ansgar sin imponerende innsats beskrives godt i vedtaket til Orkland idrettsråd:

«Ansgar Selstø kom til Orkdal fra Telemark i 1974. Han var aktiv idrettsutøver i Høydalsmo IL. Ansgar meldte seg inn i Orkdal Idrettslag samme år som han kom til Orkdal kommune.

I 1978 ble han for alvor med i dugnadsarbeidet, og fikk ansvaret for løypekjøring. I 1984 ble Ansgar leder for husstyret i idrettslaget. Senere ble han formann i langrennsutvalget, dette var et tillitsverv han hadde fra 1986 til utgangen av 1989. Under hovedlandsrennet i 1989 var han tidtakersjef. Ansgar har hatt mange tillitsverv i Orkdal Idrettslag, bl.a. som trener i langrenn.

I alle år siden 1978 har Ansgar hatt ansvaret for løypekjøring både i Knyken skisenter og i turløypa mot Asbøllsaga. Han har etablert et godt samarbeid med idrettslaget Svorkmo/NOI for å holde turløypa mellom Knyken skisenter og Asbøllsaga i god stand. Ansgar er en pådriver når det gjelder oppgaver for idretten i kommunen, han er kunnskapsrik, løsningsorientert og driftig. Han var en god representant da Knykenfolket fikk prisen «Årets ildsjel» under Idrettsgallaen i 2014.

Etter at Ansgar ble pensjonist i 2014, møter han i Knyken skisenter eller Orkla Sparebank stadion nesten hver dag for å jobbe som frivillig. Han hadde ansvaret for byggingen av nytt storkjøkken i Knyken skisenter, som ble tatt i bruk i 2018. Han er en ressursperson for Orkdal Idrettslag under alle arrangement i regi av idrettslaget. Ansgar har vært fast styremedlem i hovedstyret i Orkdal Idrettslag siden 2008.»