Tidlig testing og raskt svar på prøver førte til at alle som i går ettermiddag fikk beskjed om at de var i ventekarantene allerede nå er ute av den.

Det var i går ettermiddag det ble avdekket et nytt smittetilfelle i Orkland. Basert på svaret på hurtigtesten iverksatte kommunen raskt kartlegging, smittesporing og testing. Sent i går kveld forelå testsvarene. Disse svarene innebar at samtlige berørte i barnehager, skoler og idrettslag som var satt i ventekarantene allerede kunne avslutte den. Det ble sendt ut melding til samtlige om dette allerede i går kveld. Vi vil benytte anledningen å takke for godt samarbeide om informasjon til berørte barnehager, skoler og idrettslag.Denne saken viser betydningen av å komme raskt i gang med TISK (testing – isolasjon – smittesporing og karantene).

Det er imidlertid 20 personer som er definert som nærkontakter og som fortsatt er i karantene. Disse skal avlegge minimum to negative prøver før de er ute av karantene. Vi minner om at de som var innom Orklandbadet lørdag 5. juni mellom klokken 14:00 og 15:30 bør være oppmerksomme på egen helsetilstand og bestille test dersom man får symptomer. Test bestiller du her:

Har du spørsmål om korona? Vi minner om vår koronatelefon 900 31 260, som har åpent mandag til fredag fra 10:00 til 14:00.

Takk for at du bidrar!