- Ingen positive tilfeller er påvist så langt, og det er stor grunn til å rose befolkningen, sier Jimmy Wikell.

Kommuneoverlege Wikell melder om en rolig helg i Orkland kommune. Han benytter også anledningen til å rose befolkningen som har forholdt seg til den informasjonen kommunen har gått ut med.

-Ingen har kommet uanmeldt til legevakten i helga. Det er i seg selv et viktig tiltak for at vi skal unngå å spre eventuell smitte. Folk har oppført seg eksemplarisk, sier kommuneoverlegen, som har vært med å bemanne det mobile teamet som kan rykke ut på hjemmeadresse ved mistanke om smitte.

Mobilt team

Han minner om at folk på dagtid, mellom 08.00 til 15.30 skal forholde seg til sitt legekontor med spørsmål og eventuell planlegging av prøvetaking. Etter 15.30 skal man kontakte legevakt på 116 117. Legevakten har tett dialog med Orkland kommunes team som vil kjøre ut og få tatt prøver om nødvendig.

-Det er fortsatt viktig å ta kontakt og gjøre avtale, ikke bare møte opp om en mistenker koronasmitte, sier han.

Endret praksis

Søndag 1. mars endret myndighetene praksis for helsepersonell som har vært ute og reist i områder med koronaforekomst. Uansett om man har symptomer eller ikke anbefales det at helsepersonell settes i 14 dagers karantene. For øvrige innbyggere, som har reist i områder med smitte, gjelder fortsatt at man kan gå på jobb som før hvis man føler seg frisk og ikke har symptomer.

-Får du imidlertid feber, hoste og halsvondt er det bare å ta kontakt med fastlegen eller legevakt, avslutter Jimmy Wikell.

Oppdatert informasjon fra norske myndigheter finner du her:

Siste oppdaterte informasjon