Solen viste seg fram i dag og lyste opp tilværelsen. Ingen nye har fått påvist smitte i Orkland i dag, mens Regjeringen nå lanserer en opptrappingsplan for oppstart i barnehager og enkelte skoletrinn.

Dagens oppdatering kommer noe senere enn den har gjort de seneste dagene. Det skyldes at regjeringen i ettermiddag har lagt fram nye tiltak knyttet til koronasituasjonen, og at Orkland kommunes krisestab som følge av dette har hatt møte i kveld. 

Smittesituasjonen er uendret i Orkland tirsdag kveld. Fortsatt er 13 smittetilfeller påvist, 5 er meldt friske, mens de som fortsatt er syke rapporteres å være i god form. Det ble tatt hele 30 prøver i går, og alle var negative. I dag ble det tatt 3 prøver.

Viktige datoer

Regjeringen har i dag lansert en opptrappingsplan for oppstart i norske skoler og barnehager. Det er også nye tiltak knyttet til andre områder samfunnsområder. Her er et utdrag av hovedendringene:

20.april

  • Barnehagene kan åpne.
  • Forbudet mot å overnatte på fritidseiendom oppheves. Det er fortsatt en nasjonal anbefaling å unngå fritidsreiser.
  • Mange helsefaglige virksomheter med en-til-en-kontakt kan åpne.

27.april

  • Skolene åpner for 1. – 4. trinn i grunnskolen. Skolefritidsordningen åpner også.
  • Videregående skoler åpner for elever på VG3 som følger yrkesfaglig løp i skole og yrkesfagelever på VG2.
  • Universiteter, høyskoler og fagskoler åpner for noen studenter og ansatte.
  • Tjenester med en-til-en-kontakt som frisører og hudpleiere kan åpne.

Hele pressemeldingen med utfyllende informasjon kan du lese her

Orkland kommune forholder seg til Regjeringens bestemmelser og starter nå nødvendig planlegging og forberedelser. Orkland kommune ser fram til å få mer informasjon, veiledere og nasjonale kriterier for hvordan dette skal gjennomføres. De nye bestemmelsene gjør at Orkland kommune vurderer det som svært viktig å kartlegge og beskytte risikogrupper.

Varebestilling

Orkland frivilligsentral og frivilligheten i Orkland har etablert et tilbud for bestilling og utlevering av dagligvarer til innbyggere i kommunen. Frivilligsentralen sørger for at tilbudet opprettholdes også i påsken. Tilbudet er for dem som ikke kommer seg i butikken selv, og ikke har noen andre de kan spørre om hjelp.

Påskeaften vil bestillingstelefonen 948 63 670 være betjent fra 10:00 til 13:00.

Du kan lese fullstendig informasjon om tilbudet her:

Det er ikke over

Vi videreformidler også formaningene fra Regjeringen om at koronasituasjonen på ingen måte er over. Vi er fortsatt i krig med en usynlig fiende. Om vi går seirende ut av krigen avgjøres av oss alle i fellesskap. Det er deg det kommer an på.  

Vi minner om det lokale vedtaket som omhandler begrensninger i reising og personmøter, som vi skrev om i går. Saken finner du omtalt her:

Påskedagene er her, og vi kan fortsatt håpe på gløtt av sol. Vi oppfordrer alle til å ta turer i vårt flotte nærområde. Det kan vi absolutt gjøre, så lenge vi følger myndighetenes anbefalinger.

Ha en fortsatt hyggelig kveld – ta vare på hverandre!


orkland.kommune.no/korona