- Det blir også i år en annerledes feiring av 17. mai, men det blir fortsatt norske flagg, korpsmusikk, nasjonalsang og lokale markeringer innenfor smittevernsbestemmelsene, sier rådmann Ingvill Kvernmo. I år som i fjor blir det kommunal sending på kommunens nettside og Facebook. Det er bare å glede seg til Nils Arne Eggen som holder årets festtale. Den vil du ikke gå glipp av!

- I tillegg gjentas fjorårets suksess med eget 17. mai-arrangement for Orkland på Facebook, hvor vi oppfordrer til at flest mulig deler glimt i form av tekst, bilder og video fra sin feiring, sier Kvernmo.

Alternative markeringer

Ordinær 17. mai-aktivitet i regi av komiteene er i all hovedsak avlyst. Noen komiteer planlegger alternative markeringer innenfor smittevernsbestemmelsene og regjeringens rammer for feiring av nasjonaldagen vår.

På grunn av smittevernhensyn gjør vi oppmerksom på at programmet ikke inneholder tidspunkt.

Imponert av orklendingene

- Jeg vil gi ros til komiteer, kor og korps for et svært godt samarbeid. Vi har hatt to møter og god dialog underveis. Jeg er imponert over løsningsviljen, kreativiteten og engasjementet, men ikke minst den felles lojaliteten til at vi skal gjennomføre en trygg 17. mai-feiring innenfor smittevernsbestemmelsene, sier Kvernmo.

På bakgrunn av vurderinger og innspill fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, kommer ikke regjeringen med egne regler for gjennomføring av nasjonaldagen:

I og med at Orkland kommune per i dag ikke har lokal forskrift eller anbefalinger, så er det de nasjonale råd og regler som gjelder for 17. mai:

Programmet er klart

Programmet for 17. mai-feiringen i Orkland er nå klart. Det vil bli annonsert digitalt på Avisa Sør-Trøndelag fra og med torsdag 13. mai, samt med helside i papiravisa lørdag 15. mai. Programmet finner du på kommunens nettside for 17. mai:

Her vil du også finne 17. mai sendingen som i tillegg vil bli distribuert via Facebook.

Kommunal sending med taler og innslag

Sendingen vil ligge tilgjengelig fra kl. 07.00 den 17. mai, slik at du kan se den når det passer deg og dine. I tillegg til festtale fra Nils Arne Eggen, blir det tale ved russepresidenten på Follo og hilsen fra ordføreren mm. Programleder er rådmann Ingvill Kvernmo.