Den positive hurtigtesten som vi rapporterte om i går kveld viste seg å være falsk positiv. Det ble bekreftet med negativt resultat på PCR-test analysert på St. Olavs hospital tidlig mandag morgen.

Dette betyr at vedkommende, en elev ved Orkanger barneskole, ikke var smittet med covid-19-viruset. Det innebærer følgende for de som ble testet i klasse 4A ved skolen og Orkanger IFs gutter-9-lag søndag 5. september:

  • For elever og spillere som tok hurtigtest opphører karantene og testregime. Det betyr at de ikke trenger å møte til ny hurtigtest onsdag 8. september.
  • Karantene og testregime opphører også for de symptomfrie barna som i tillegg til hurtigtest også tok en PCR-test fordi de var definert som nærkontakt til en smittet. De trenger ikke ta ny test torsdag 9. september.

Foresatte ble oppringt fra smittesporingsteamet i Orkland kommune og informert om dette i dag tidlig.

De barna som i tillegg til hurtigtest tok en PCR-test på grunn av symptomer, har imidlertid fortsatt karantene til det kommer svar på denne prøven. Det tar normalt ett til to døgn etter at prøve er tatt før prøvesvar foreligger. De dette gjelder er varslet av kommunen.

Vi beklager den ekstra belastningen dette har medført for barna og deres foresatte. Samtidig er vi fornøyd med at våre prosedyrer med kontrollprøver fungerer når det er behov for det.

Sist, men ikke minst, er vi svær glade på vegne av den som allikevel ikke har fått påvist smitte.


orkland.kommune.no/korona