- Stor interesse, godt humør og full innsats, sier Johan Flønes i avdeling ungdom og fritid i Orkland kommune.

Så langt har 310 barn og unge meldt seg på de mange og varierte aktivitetene som kommunen har lagt til rette for i sommer.

- Noen deltar på flere aktiviteter så det totale deltakerantallet per nå er over 340, sier Flønes, som har ansvaret for gjennomføringen av store deler av sommerens program.

Tilbudet om sommeraktiviteter har vært godt innarbeidet i Meldal og Orkdal kommune gjennom flere år, og alt tyder på at dette blir et fast innslag også i Orkland kommune i årene som kommer.

BueskyttereGjengen som var på bueskyting hos Geitastrand IL på det flotte anlegget i Husdalen. Foto: Johan Flønes

Tidlig fullbooket

SommerOrkland er et tilbud for barn og unge til og med fylte 18 år. Da påmeldingene åpnet gikk det ikke lang tid før de første aktivitetene var fullbooket.

- Det er selvsagt noen aktiviteter som er mer ettertraktet enn andre, og flere har stått på venteliste, sier Flønes, som opplyser at det fortsatt er gode muligheter til å melde seg på de gjenstående aktivitetene.

Sjekk hvilke aktiviteter som har ledige plasser

Dekker et behov

Det hele startet med aktivitetsdag i Gammelosen 25. juni og avsluttes med kinoforestillinger 14. august. Mellom disse datoene har blant annet hesteridning, kajakkpadling, paintball, bueskyting, motocross og dansekurs stått på programmet.

- Det er helt klart at tilbudet dekker et stort behov blant de unge for å ha noe artig å finne på gjennom sommeren. Skoleferien kan bli ganske lang for mange, og med stengte skoler og begrensninger for øvrig i vårhalvåret er det nok mange som har lyst til å prøve ut nye aktiviteter.

MotocrossHos Snillfjord Motorklubb fikk alle deltakerne låne komplett utstyr og motorsykler. Alle fikk til å kjøre, og det ble en strålende deg. Bildet er av gjengen som var i anlegget tirsdag 14.juni. Fredag 17. juni er en ny gruppe på plass. Foto: Steinar Larsen

Skryt til frivilligheten

Kommunen gikk tidlig ut med informasjon om at de ønsket samarbeid med frivillige lag og organisasjoner om aktuelle aktiviteter. Responsen var god og mange av aktivitetene på programmet skjer gjennom et slikt samarbeid. I tillegg til at kommunen selvsagt betaler for jobben som gjøres, er dette en fin måte for frivilligheten til å profilere alle tilbudene i Orkland.

Deltaker Snillfjord_1200x900.jpgAngelica Løvseth Dromnes (10) fra Vormstad synes det var kjempegøy å prøve seg på motorsykkel. Foto: Steinar Larsen

Gutta_1200x900.jpgBak kjøredresser, hjelmer og briller skjuler det seg to gutter som fikk prøvd seg på motocrossbanen. Til venstre Lucas Andre Bruun (12) fra Fannrem og Christer Andre Kristiansen (12) fra Orkanger. Foto: Steinar Larsen