Meteorologisk institutt har sendt ut oransje farevarsel om svært kraftige vindkast søndag ettermiddag. Trøndelag politidistrikt ber derfor folk holde seg innendørs søndag ettermiddag og kveld.

Anbefalingen fra politiet er å gjøre unna nødvendig kjøring før søndag ettermiddag og feste løse gjenstander. I tillegg vil det ventede snøfallet gjøre kjøreforholdene ekstra utfordrende. Politiet forventer at veier kan bli stengt og at ferjer blir innstilt.

Det er ventet at vinden først vil treffe Møre og Romsdal og sør i Trøndelag, før den sent på søndagen treffer nord i Trøndelag. Det er ventet svært kraftige vindkast på mellom 30 og 43 meter i sekundet. De kraftigste vindkastene er ventet i kystområdene tidlig søndag kveld.

Orkland kommune følger situasjonen tett og er i beredskap.

Relevant informasjon:

Du kan abonnere på SMS- og e-post varsler fra Varsom.no om vind, flom, skred og regn fra Varsom.no som er en tjeneste levert av Norges vassdrags- og energidirektorat i samarbeid med Statens vegvesen og Meteorologisk institutt. Varsom.no er også tilgjengelig som egen app for mobil både for iPhone og Android med navnet Varsom Regobs):