Det ser ut til at interessen for å ta tredje vaksinedose er stor blant de eldste i Orkland. Mange ser ut til å være glade for at de kan få vaksinedosen satt i god tid før julen ringes inn. Timebestillingene tikker inn jevnt og trutt.

Det var på onsdag denne uka at kommunen gikk ut med nyheten om at det vil bli arrangert en massevaksinasjonsdag i Orklahallen torsdag 9. desember for personer over 65 år. Regjeringen har bestemt at alle i denne aldersgruppen skal få tilbud om en tredje vaksinedose i løpet av desember, men det er opp til hver enkelt kommune å bestemme hvordan man vil gjøre det.

- Vi velger å gjøre dette på en effektiv måte slik at de aller fleste skal kunne gå julen i møte med en ekstra grad av trygghetsfølelse, sier smittevernoverlege i Orkland, Peter M. Trojanowski.

Bilde av Peter M. TrojanowskiPeter M. Trojanowski er svært fornøyd med responsen så langt og mener orklendingene er flinke til å følge kommunens anbefalinger om å la seg vaksinere.

Ringer eldre over 75

Hans vaksineteam har de siste par ukene sørget for å ringe alle over 75 år i Orkland med tilbud om å få vaksinen satt i sitt nærområde. Så langt har i overkant av 1200 personer i denne aldersgruppen tatt imot tilbudet, mens det gjenstår cirka 250 som vil få satt tredje dose i løpet av neste uke. Vaksineteamet melder om at de som blir oppringt blir svært glade for at kommunen tar kontakt på denne måten, og de aller fleste ønsker å bli vaksinert for tredje gang.

- Vi har ringt alle minst en gang. Noen få har vi ikke funnet telefonnummer på, og skulle vi ha glippet noen er det bare å ta kontakt med vaksinetelefonen på 900 31 260 på mandag, onsdag eller torsdag i tidsrommet 10:00 til 14:00, sier Trojanowski, som opplyser at de har utvidet åpningstiden på grunn av stor etterspørsel de siste dagene.

Kan øke kapasiteten om nødvendig

På den store vaksinedagen 9. desember har Trojanowski og hans team så langt tatt høyde for å vaksinere 1 700 personer, men de har mulighet til å utvide kapasiteten helt opp til 2 500 om nødvendig.

- Våre folk er innstilt på å jobbe til langt ut på kvelden om nødvendig, sier Trojanowski, som er imponert over innsatsen de ansatte i kommunens vaksineapparat legger ned.

Ring eller bestill på nett

Han opplyser at innbyggere over 65 år som ikke har anledning til å komme den 9. desember selvsagt vil få tilbud på senere tidspunkter i desember. Han oppfordrer imidlertid alle som har mulighet om å bestille seg time til den store vaksinedagen 9. desember.

Det kan du gjerne gjøre digitalt på:

Bestill vaksinetime 9. desember

- Hvis du ikke har mulighet til å bestille digitalt er det bare å ringe vår vaksinetelefon innenfor åpningstida, sier Peter M. Trojanowski som er svært godt fornøyd med at antall timebestillinger passerte 1 000 klokken 11:29 fredag formiddag.