Det har i løpet av dagen ikke blitt noen flere med påvist smitte i Orkland. I tillegg er Orklands første friskmelding et faktum. Vedkommende er i god form og isolasjonen opphører etter syv dager uten symptomer. Det er også bestemt at det blir betalingsfritak for barnehage og SFO så lenge de er stengt på grunn av restriksjonene knyttet til koronaviruset. Det blir ikke sendt ut faktura for april.

Den første friskmeldingen betyr også at tre andre personer får komme ut av sin karantene. Dermed er vi ferdig med den første påviste smittecellen i Orkland. Vedkommende og familien har håndtert situasjonen eksemplarisk og fulgt alle råd og tiltak. Det er i dag tatt noen få nye prøver, og vi har fått flere negative svar.

Nasjonal veileder for kommunene om lokale karantene- og innreiseregler

Ellers har de fleste fått med seg diskusjonen knyttet til kommunale vedtak om karantene- og innreiseregler. Regjeringen presenterte i kveld en ny veileder for dette, som blir sendt ut til kommunene.

I går fortalte vi at Orkland kommune forlenget vedtaket knyttet til innreise fra fylkene sør for Dovre. Det nye vedtaket gjelder med virkning fra i dag søndag 29.3.2020.

Vi vil vurdere den nye nasjonale veilederen i sammenheng med Orkland kommunes nåværende vedtak og lokal smittesituasjon. I Orkland har det hele tiden vært god dialog mellom kommunen og næringslivet om smittesituasjonen og gjeldende bestemmelser.

Betalingsfritak for barnehage og SFO

Det er bestemt at det er betalingsfritak for barnehage og SFO så lenge disse er stengt på grunn av restriksjonene knyttet til koronaviruset. Det er sendt ut fakturaer for mars på vanlig måte. Disse skal som hovedregel betales fullt ut, men oppdeling av betaling og betalingsutsettelse innvilges med inntil 30 dager uten nærmere vurdering om foreldre tar kontakt om dette.

Det er samtidig besluttet at det ikke blir sendt ut fakturaer for april. Når det igjen blir åpnet for bruk av barnehage og SFO blir det foretatt avregning for den tiden barnehage og SFO har vært stengt.

Bruk informasjonstjenestene

Husk at informasjonstjeneste holder åpent alle dager fra 10:00 til 16:00. Ringer du 900 31 260 eller sender e-post til korona@orkland.kommune.no får du svar fra våre hyggelige medarbeidere. Nettsida vår oppdateres hele tiden.

Fortsett den flotte innsatsen og følg retningslinjene! Dette løser vi bare sammen.

#kaldthodevarmthjerte Sammen bygger vi #Orkland


orkland.kommune.no/korona