Vi forventer en økende smittetrend et par uker framover. Til tross for at kravet om hvem som skal ta PCR-test er redusert fra i dag, opplever vi betydelig økt smitte i de yngste aldersgruppene. De yngste skal fortsatt ta PCR-test og fra onsdag tar de den på Orkland kommunes teststasjon. Det har vært flere endringer de siste dagene fra nasjonale myndigheter, og vi forstår at det er krevende å fange opp alt som er nytt. Det viser hvor viktig det er at hver enkelt av oss tar ansvar for å hele tiden orientere oss om hva som er gjeldende. Vi må forvente at det blir ytterligere endringer.

Det er en stigende trend med smitte i Orkland, på lik linje med landet for øvrig. Det er forventet at trenden vil fortsette i et par uker framover, før den igjen vil flate noe ut. Dette fører til økt behov for både selvtester og PCR-tester enn tidligere.

For alle under 18 år

Vi åpner derfor opp den kommunale teststasjonen ved kulturhuset på Orkland rådhus fra onsdag 26. januar. Vi presiserer at dette tilbudet er forbeholdt personer under 18 år som har testet positivt på selvtest. Du må bestille time på forhånd ved å ringe vår koronatelefon 900 31 260 i tidsrommet 10:00 – 12:00 på hverdager.

Vi legger også opp til digital timebestilling og vil komme tilbake med ytterligere informasjon om dette så snart vår leverandør har løsningen klar.

Fortsatt noen som skal ta PCR hos fastlegen

Er du over 18 år og tester positivt med selvtest, skal du fortsatt ta kontakt med fastlegen din dersom du:

  • Er uvaksinert eller delvaksinert uten oppfriskingsdose og har behov for koronasertifikat.
  • Er organtransplantert eller har varig eller midlertidig svekket immunsystem.

Bekreftende PCR-test anbefales også til personer som søker helsehjelp og hvor bekreftelse har konsekvens for videre utredning og behandling.

Meld inn ditt testsvar

Vi minner om at hvis du har fått tre vaksinedoser, eller har mottatt to vaksinedoser og i tillegg gjennomgått covid-19 i løpet av de 3 siste månedene ikke trenger å kontakte fastlegen for å ta PCR-test. Er selvtesten din positiv regnes dette nå som et positivt tilfelle. Men husk at du skal rapportere ditt positive selvtestresultat til koronatelefonen!

Hold deg selv oppdatert

Vi oppfordrer deg til å følge med i media, kommunale oppdateringer på nettside og Facebook, samt nasjonale ressurssider:

Helsenorge.no
Orkland kommunes nettsider for korona og vaksinering