Miljøsertifiseringen brer om seg blant entreprenørbedriftene i Orkland. Orkla Maskin er en av bedriftene som nå har fått overrakt synlige bevis på dette.

-For å være konkurransedyktig i anbudskonkurranser er det nærmest blitt obligatorisk å ha dette i orden, sier Svein Endre Møkkelgård.

Han er eier og daglig leder av selskapet som har over 70 års fartstid i bransjen. Det var i 1949 at Arne Solhus etablerte selskapet som i dag består av 12 ansatte og har base like ved fylkesvei 462 i Gjølmeslien på Orkanger.

Fra det minste til de største

-Vi har dyktige fagfolk og moderne utstyr. Det gjør oss i stand til å løse krevende oppgaver på en effektiv og miljøvennlig måte, sier Møkkelgård.

Han forteller at bedriften har kunder i både offentlig og privat sektor og de typiske oppdragene er tomtegraving, kabelanlegg, vann og avløp og alt av utomhusanlegg.

-Vi har utført en rekke oppdrag for både stat og kommuner, men har også lang erfaring med industribedrifter, utbyggingsselskaper og privatpersoner i og utenfor Orkland, sier Møkkelgård.Orkla Maskin 5_1200x900.jpgOrdfører Oddbjørn Bang overrekker plaketten som et synlig tegn på godkjenningen til Svein Endre Møkkelgård.

Fra idrettsanlegg til kraftverk

-Vi har også skaffet oss solid erfaring med bygging av idrettsanlegg og har vært involvert blant annet i kunstgressbaner i Idrettsparken og i Råbygda. For å understreke allsidigheten vil jeg også trekke fram vegbygging, sanering og rivning, samt legging av rør ved etablering av kraftverk.

I disse dager er selskapet i avslutningen av et prosjekt der de legger rørgate til Skjerva Kraftverk i Meldal. 2 500 meter trykkrør med dimensjon 900 millimeter er gravd ned i terrenget.

Vektlegger kompetanse

Bedriften har ansatte med ingeniørkompetanse, og alle maskinførere har fagarbeiderkompetanse med selvstendig ansvar for utførelsen av sitt daglige arbeid.

-Mange av dem har svært lang erfaring i bransjen, men vi er alltid på utkikk etter nye medarbeidere med riktig kompetanse og erfaring, opplyser Møkkelgård, som legger til bedriften er godkjent som lærebedrift.

Fra A til Å

Orkla Maskin har sentral godkjenning for ansvarsrett, tildelt av direktoratet for byggkvalitet. Det innebærer at selskapet tar hånd om søknadsprosesser overfor offentlige myndigheter. Flere av de ansatte har Anlegg-Drift-Kontroll-sertifikat (ADK), noe som kreves av mange oppdragsgivere for å kunne installere vann- og avløpskonstruksjoner.

-Vi prosjekterer og utarbeider selv arbeidsgrunnlag for en god del av de oppdragene vi utfører. Dette dreier seg ofte om forhold som dimensjonering av vegoverbygninger, rørsystemer og fundamentering, sier Svein Endre Møkkelgård, som håper på stor aktivitet i næringskommune nummer 1 i Trøndelag framover.