Oppdatering onsdag 19. mai klokken 18:00: Har du vært på fest i helgen med elever fra videregående skoler i Trondheim eller fra andre trønderske kommuner som er rammet av det siste smitteutbruddet? Har du ikke testet deg? Da ønsker vi at du skal gjøre det!

Det har vært meget stor aktivitet på informasjonstjenesten og prøvetakingsteamet de siste dagene. Vi er svært glad for at folk tester seg når de har symptomer. Er du i tvil – ta kontakt!

Smitte ved videregående skoler

Det er flere elever ved videregående skoler i Trondheim som nå har testet positivt for koronasmitte. Vi vil sterkt oppfordre russ og andre elever ved våre videregående skoler som har vært i Trondheim eller i en av de andre kommunene som er berørt av utbruddet om å være meget observant på symptomer. Hvis du ennå ikke testet deg ønsker vi at du skal gjøre det.

Høy aktivitet - ingen positive prøvesvar

Så langt i dag har vi testet 208 personer, mange av dem har tatt dag-7-test i forbindelse med utbruddet sist helg. Siden siste oppdatering har vi fått svar på 142 nye prøver. Alle var negative. Vi venter fortsatt svar på 34. Det er nå stor pågang på laboratoriet ved St Olavs hospital og vi må påregne minimum 32 timer for å få svar. Husk at det er svært viktig å bli i karantene fram til svar på test nummer to foreligger!

Koronasmittet var på butikker i Lensvik

På fredag 14. mai hadde vi besøk av en innbygger fra en annen kommune som i ettertid har testet positivt for korona. Vedkommende har vært innom følgende butikker:

  • Coop Lensvik i tidsrommet 11:00 – 12:00
  • Coop Bygg Lensvik i tidsrommet 11:00 – 12:00

Hvis du har vært inne på en av disse butikkene i dette tidsrommet, ønsker vi at du følger med på forkjølelsessymptomer. Får du symptomer - hold deg hjemme og bestill deg testtime. Er du i tvil – bestill deg test!

Vi gjør oppmerksom på at det er helt trygt å besøke disse butikkene nå.

Koronatest

Test bestiller du digitalt på:

Du kan også bestille koronatest på vår koronatelefon 900 31 260, som også i dag har utvidet åpningstilbudet til klokken 17:00.

Det vil være utvidet åpningstid også torsdag og fredag denne uka: 10:00 - 17:00.


orkland.kommune.no/korona