– Orkland kommune heier på kjærlighet, mangfold og toleranse, sier kommunedirektør Ingvill Kvernmo.

Kommende helg er det duket til Pride–markering i Orkland.

Et av høydepunktene i programmet er Pride–parade lørdag 20. august, som går fra Orkland rådhus til Orkanger torg. Arrangøren bak Orkland Pride har oppfordret både bedrifter, lag og organisasjoner og privatpersoner til å delta.

Orkland kommune har tatt oppfordringen på strak arm, og fått på plass t–skjorter i regnbuefarger som kommunens ansatte kan bruke i paraden. På brystet står kommunens slagord «Sammen bygger vi Orkland».

– Alle har et ansvar

– Orkland kommune heier på kjærlighet, mangfold og toleranse. Alle har vi et ansvar for å bidra til å skape et inkluderende samfunn, der alle har rett til å elske den de vil – uavhengig av kjønn, sier kommunedirektør Ingvill Kvernmo.

Kvernmo påpeker at Orklands første Pride–markering arrangeres i et spesielt år. Under Oslo Pride, natt til lørdag 25. juni, ble to personer drept og over tjue personer skadet da en mann åpnet ild på puben London i Oslo sentrum.

2022 er også skeivt kulturår i Norge. Det markerer at det er 50 år siden homofili ble avkriminalisert her til lands. Fremdeles er homofili forbudt i 69 land i verden.

– Jeg tror mange kjenner på at Pride–markeringer aldri har vært viktigere enn nå. Vi kan ikke la mørke krefter ta fra oss et samfunn som lar folk være den de er, sier Kvernmo.

Inkluderende lokalsamfunn

Kommunedirektøren er stolt over at Orkland nå har sin egen Pride–markering, og håper paraden på lørdag blir fylt av farger og folkeliv.

– Vi skal ikke bare drømme om samfunnet vi vil ha, men vi skal aktivt skape det sammen. I Orkland skal det være rom for alle, sier Kvernmo.

Foruten parade, byr Orkland Pride 2022 på et rikholdig program med blant annet dragbingo på Kulturstua Børsen, paradeshow og underholdning på Orkanger torg og regnbuemesse i Orkanger kirke.

Hele programmet kan du finne her