En person i Orkland fikk påvist smitte mandag 21. desember. Personen er rutinemessig satt i isolasjon og er i bra form. Smittekilde er foreløpig ukjent og smittesporing pågår.

En ansatt ved Grøtte barnehage er definert som nærkontakt til personen som er smittet. Dette fører til at en kohort ved Grøtte barnehage settes foreløpig i karantene inntil prøvesvar foreligger.

I tillegg er en elev ved Orkanger barneskole, en elev ved Orkanger ungdomsskole og en elev ved Meldal videregående skole satt i karantene.

OPPDATERING KL. 21.15: Senere i kveld er i tillegg en elev ved Grøtte og en elev ved Årlivoll skole også satt i karantene.

Foreløpig er til sammen 14 personer satt i karantene i Orkland kommune.

OPPDATERING KL. 21.15: Det er fortsatt 14 som foreløpig er satt i karantene.

Kommuneoverlege i Orkland kommune har konkludert med at det ikke er behov for å gjøre ytterligere tiltak på nåværende tidspunkt, og at øvrige barn ved Grøtte barnehage, Orkanger barneskole, Orkanger ungdomsskole og Meldal videregående skole kan møte som normalt tirsdag 22. desember.

OPPDATERING KL. 21.15: Det samme gjelder elever ved Grøtte og Årlivoll skole. De kan også møte som normalt tirsdag 22. desember.​
 


orkland.kommune.no/korona