Antall tilfeller av koronasmittede øker i Norge og Trøndelag for hver dag. Per i dag er 105 positive tilfeller påvist i Norge. 12 personer har testet positivt i Trøndelag, men vi har ingen positive tilfeller i Orkland kommune så langt. Noen få er satt i karantene i påvente av prøvesvar.

Informasjon til foreldre

- Vi har økt fokus på at smitten også vil nå vår kommune i nær framtid. I dag er det sendt ut generell informasjon til alle foreldre som har barn i skoler og barnehager i Orkland kommune, sier kommuneoverlege Jimmy Wikell.

Sykehjem

Kommunen tilråder at de som skal besøke eldreinstitusjoner om å utsette besøket dersom man er forkjølet, har influensasymptomer eller har vært ute og reist i utlandet der det har vært høy forekomst av virus. Er du i tvil, ta kontakt med institusjonen i forkant.

Arrangement

I tillegg er også fokuset økt på arrangement. Det er mange planlagte arrangement i vår kommune i nærmeste framtid. Orkland kommune følger nasjonale retningslinjer som anbefaler at større arrangement bør risikovurderes i samråd med helsefaglig ansvarlig i kommunene. Det er svært ønskelig at arrangører tar kontakt for nærmere vurdering. Henvendelser sendes kommuneoverlegen på e-post:

Jimmy.wikell@orkland.kommune.no

For øvrig er teamet for prøvetaking på vakt hele helgen og kan ta prøver på din hjemmeadresse. Er du i tvil om mulig smitte/eksponering av koronavirus i løpet av helga, skal du ikke møte opp uanmeldt på legevakt.

- Ta kontakt per telefon på 116 117, oppfordrer Jimmy Wikell.

Siste oppdaterte informasjon