Sent tirsdag kveld har en ansatt ved Grøtte barnehage testet positivt for korona. Vedkommende var definert som nærkontakt av tilfellet som ble kjent mandag denne uken. Kohorten som var satt i karantene i påvente av prøvesvaret, blir nå definert som nærkontakter til smittet. De får dermed ti dager i karantene regnet fra mandag 21. desember. Dette betyr at 23 barn blir i karantene ut året. Ingen av barna har symptomer.

Foreldre til barna ble kontaktet telefonisk tirsdag kveld. Hver familie vil i morgen bli kontaktet på nytt for å få time til testing av barna og få mulighet for svar på eventuelle spørsmål.

I tillegg til barna er seks ansatte definert som nærkontakter av den smittede og satt i karantene.

Det er kun de 23 barna og de seks ansatte som er nærkontakter og som skal i karantene. Resterende familiemedlemmer er ikke i karantene og kan gå både på jobb eller utføre andre ordinære ærender.  Eventuelle øvrige barn i husholdningen kan ut og leke med andre, men man bør ikke ha besøk i hjemmet til den som er i karantene. Vi ønsker å begrense antall kontakter til de som er i karantene og derfor er det ikke anbefalt med lek mellom husholdninger.

Med tilfellet tirsdag kveld er antall med konstatert koronasmitte i Orkland 29.

Følgende gjelder i karantene:

  • Ikke gå på skole eller jobb
  • Ikke ta offentlig transport
  • Unngå besøk
  • Du kan være ute, men hold god avstand til andre
  • Barn kan omgås de andre i husholdningen som normalt, men en bør prøve og holde litt avstand til foreldre så godt som mulig.
  • De du bor sammen med er IKKE i karantene
  • Hvis du får symptomer skal du isolere deg og teste deg. Øvrige familiemedlemmer vil da gå over i karantene inntil prøvesvaret foreligger.

Vi minner om vår informasjon om jul og korona


orkland.kommune.no/korona