En person har fått positivt prøvesvar på sin hurtigtest. I tråd med tidligere praksis velger Orkland kommune å agere som dette er et bekreftet tilfelle, selv om svar på PCR-prøve først vil foreligge i morgen. Tidsfaktoren er vesentlig for å hindre smittespredning.

Dette dreier seg om en ny smittecelle, og har ingen relasjon til våre tidligere utbrudd. Vedkommende har vært nærkontakt med en person i en annen kommune, som nå har fått påvist smitte. Endelig prøvesvar vil foreligge først i morgen. Siden dette tilfellet potensielt involverer mange, velger vi imidlertid å handle med en gang. Den smittede, som er i 30-årene, har kun meget lette symptomer og følges opp i hjemmet.

Skoler og barnehager

Som følge av dette tilfellet settes følgende skoleklasser og barnehageavdelinger i ventekarantene:

  • Orkanger barneskole 3. og 7. trinn
  • Meldal ungdomsskole 7. og 9. trinn
  • En klasse ved Meldal videregående skole
  • En avdeling ved Grefstad barnehage

Berørte får egen beskjed fra sin skole og barnehage.

Involverer idrettslag

Dette tilfellet berører også noen av våre idrettslag. Flere personer er definert som nærkontakter og disse blir kontaktet i løpet av ettermiddagen og vil bli satt i karantene eller ventekarantene.

Lurer du på hva de ulike karantenebegrepene betyr? Da kan du lese mer her:

Orklandbadet

Vi ønsker at personer som har vært innom Orklandbadet lørdag 5. juni i tidsrommet 14:00-15:30 skal være observant på eventuelle symptomer. Får du symptomer, hold deg hjemme og bestill deg koronatest. Er du i tvil – ta en test!

Intervjuer og kartleggingsarbeid vil pågå utover kvelden. Vi minner om vår koronatelefon 900 31 260 er åpen mandag til fredag fra 10:00 til 14:00.

Takk for at du bidrar!