Sent onsdag kveld har ytterlige en person testet positivt for korona i Orkland kommune. Dette er en ny smittecelle med sannsynlig opphav i en annen kommune. 

Smittede er en mann i 20-årene. Han er rutinemessig satt i isolasjon. Mannen har lettere symptomer, behandles i hjemmet og følges opp av kommunen. Smittesporing og smittekartlegging pågår, og foreløpig er seks personer satt i karantene. Vi vil komme tilbake med nærmere informasjon om det blir behov for det av smittevernhensyn.

Dagens smittetilfelle har ingen relasjon til de to andre positive smittetilfellene mandag 21. desember og tirsdag 22. desember i Orkland. Disse to tilfellene inngår i samme smittecelle. Status for denne smittecellen er fortsatt at to personer er smittet og per i dag er 50 personer i karantene.

Det er tøft å få beskjed om at en er smittet eller satt i karantene når man har forberedt, forventet og drømt om en normal julefeiring. Smitten har tatt seg opp i Trøndelag den siste tida, og Orkland er dessverre ikke noe unntak. Det er grunn til å rose de som er rammet for at de flinke til å gi opplysninger som gjør at smitteoppsporingen kan gjennomføres raskt og med god kvalitet. Det er utrolig viktig. Hovedinntrykket er at mange i Orkland er flinke til å følge retningslinjer og anbefalinger.

Vi avslutter med et sitat av Janice Maeditere: 

«Julen handler ikke så mye om å åpne pakker, men om å åpne våre hjerter».

Vi oppfordrer alle til å stå sammen og ta vare på hverandre.

Vi minner om vår informasjon om jul og korona


orkland.kommune.no/korona