I kveld har Orkland fått sitt 57. positive tilfelle. Det er en kvinne i 20-årene som er smittet i forbindelse med utenlandsreise. Kvinnen har lettere symptom og følges opp i hjemmet.

Vedkommende har vært i karantene siden ankomst til Norge og har bare hatt kontakt med egen husstand. Ingen utover husstandsmedlemmer settes derfor i karantene. Det er ikke usannsynlig at det vil bli flere tilfeller knyttet til denne positive prøven, men dette vil da være begrenset til husstandsmedlemmer. Dette vil vi få svar på i løpet av morgendagen.

Folkehelseinstituttet (FHI) bruker meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) som grunnlag for antall smittede. Her henter blant annet VG sine data til oversikten de presenterer.

MSIS sin siste oppdatering oppga 56 positive tilfeller for Orkland kommune. Dette skyldes at et tidligere positivt tilfelle har blitt registrert to ganger av MSIS. Vi tilpasser likevel vår oversikt slik at den samsvarer med FHI og MSIS og oppgir derfor dette som smittetilfelle nummer 57 for Orkland.


orkland.kommune.no/korona