Det ser ut til å bli en ny sommer med norgesferie og ferierende nordmenn langs norske veier. Det krever gode tømmeløsninger for alle bobilene. Nå er et nytt anlegg på plass i Orkland.

Det har tidligere vært et tømmeanlegg ved OTI-sentret. Det er nå avviklet og det er i steden etablert et nytt anlegg i Gammelosveien 89, like ved renseanlegget på Grønøra. Stasjonen driftes av Orkland kommune.

bobilplass tømmestasjon.jpg

Informasjon på nett

Du lurer kanskje på hvordan turistene finner fram til tømmeanleggene?  Informasjon finner du på internett, og en komplett oversikt over tømmeanlegg i Norge finner du på nettsiden bobilplassen.no

Denne nettsiden er mye brukt blant turistene og er en viktig kilde til nyttig informasjon for deg som ferdes i bobil i Norge. Hvis du klikker deg inn på Orkland kommunes nettsider og søker på ordet tømmestasjon, vil du også bli henvist til denne nettsiden.

Gratis og døgnåpent

På tømmestasjonen kan du tømme både toalett- og gråvannstank, altså vann fra dusj, kjøkken osv. Anlegget er selvbetjent, åpent hele døgnet og er selvsagt gratis for turistene. Norske kommuner er pålagt å etablere minst en tømmestasjon for bobiler.

I Trøndelag har 24 av 38 kommuner så langt  etablert slike tømmeanlegg, ifølge bobilplassen.no