De aller fleste har koronasertifikatet tilgjengelig på sin mobiltelefon på helsenorge.no. Fra 1. februar kan du som ikke har mulighet til å hente fram koronasertifikatet ditt digitalt få det skrevet ut på Orkland rådhus.

Koronasertifikat er tilgjengelig på helsenorge.no for alle innbyggere med fødselsnummer eller Skatteetatens d-nummer. For å logge deg inn må du ha Bank-ID, Bank-ID på mobil eller tilsvarende. Koronasertifikatet er basert på de vaksinene du har fått, koronatestene du har tatt hos helsepersonell og gjennomgått koronasykdom.

Anbefaler digital løsning

Du kan velge å skrive ut koronasertifikatene dine hvis du ønsker å ha de i papirversjon, men dette er ikke nødvendig. Den digitale versjonen vil raskt bli oppdatert med de siste opplysningene om deg, og er godkjent som dokumentasjon der du trenger å vise den, for eksempel på utenlandsreiser.

Papirversjon – dette gjør du

Du som ønsker å få koronasertifikatet skrevet ut på papir har to muligheter:

  • Du kan logge inn på helsenorge.no og ta kontakt med Helfo per telefon eller brev. Du vil da få utskrift av koronasertifikatene tilsendt i posten. Husk derfor å bestille koronasertifikatene i god tid før du har behov for dem. Du finner mer detaljert informasjon om framgangsmåten på:

Koronasertifikat for ikke-digitale brukere

  • Du kan møte opp på Orkland rådhus i servicekontorets åpningstid klokken 08:30 – 15:00. Gyldig legitimasjon må tas med. Gyldig legitimasjon er pass, førerkort og nasjonalt ID-kort. Du vil få med deg en papirversjon av sertifikatet med en gang.