I fjor hadde Hedda Grytting Bye sommerjobb på Orkdal helsetun. Det resulterte i lærlingplass. Nå  anbefaler hun andre unge å søke sommerjobb i kommunen.

Orkland kommune lyser i disse dager ut sommerjobber for ungdom i aldersgruppen 16 til 18 år. Jobbene spenner over et bredt spekter, og kan være aktuelle for mange.

Her finner du de ledige jobbene

Stortrivdes

Hedda søkte i fjor og f ikk tre uker sommerjobb på Orkdal helsetun. Det har hun ikke angret på. Tvert i mot.

- Jeg så utlysningen og søkte. Siden jeg går på helse- og oppvekstlinja på Orkdal vidaregåande skole, ønsket gjerne ha jobb innen helsefaget, sier hun.

På helsetunet opplevde Hedda tre fine og givende uker med gode kolleger, interessante oppgaver og ikke minst trivelige beboere.

Helsefagarbeider

- Det var en svært god og lærerik tid og en fin anledning til å få prøve seg i arbeidslivet, sier Hedda, som på det sterkeste vil anbefale andre ungdommer om å benytte muligheten.

For Hedda ble sommerjobben en inngang til lærlingplass.

- Nå er jeg snart ferdig med lærlingtid på helsetunet, og fortsetter nå videre i tre måneder på Blomsterveien bofellesskap. Siste året skal jeg jobbe i hjemmetjenesten, før jeg skal ta fagbrev som helsefagarbeider i august neste år.

Søk nå!

I år er det muligheter i barnehager, bibliotek, helsetjenester og vedlikeholdsoppgaver inne flere tekniske fag. Søknadsfristen for sommerjobber er 1. april. Har du spørsmål, er det bare å ta kontakt med Elisabeth Opphaug på kommunens personalavdeling. Hun treffes på telefon 72 48 30 74.