Fra og med i dag kan du bestille koronatest på kommunens nettsider. Da kan du selv booke deg inn på ønsket tidspunkt. Du kan fortsatt bestille test via koronatelefonen, men vi oppfordrer flest mulig om å booke digitalt. Da får kommunen bedre kapasitet til å hjelpe de som har andre spørsmål enn å bestille koronatest.

- Det har vært svært stor trafikk på kommunens koronatelefon de siste ukene. For at du skal slippe å havne i telefonkø, kan du nå gå inn på kommunens nettsider og klikke deg inn på egen lenke hvor du selv finner ledige tidspunkter for testing, sier Karin Røttereng som koordinerer arbeidet for informasjonstjenesten for korona.

Digital bestilling må gjøres før kl. 12:00 om du skal teste samme dag

Du må fortsatt ringe koronatelefonen på 900 31 260 (kl. 08:00 - 12:00 alle hverdager) og bestille time om:

  • Du ikke har BankID
  • Du jobber i Orkland, men har boligadresse i annen kommune
  • Du ikke har norsk personnummer
  • Du skal bestille test for ungdom over 16 år som ikke har egen BankID

Du kan bare bestille for en person av gangen. Dersom du trenger å bestille for flere, fortsetter du med ny utfylling så fort den første er ferdig.

Vær presis

- Vi oppfordrer alle som har mulighet til å bestille time digitalt. Vi minner også om betydningen av at du møter til eksakt avtalt tidspunkt, understreker Røttereng.

Orkland kommune har jobbet sammen med leverandør siden sensommeren for å kvalitetssikre en god løsning før det nå lanseres.

- Dette er en god løsning som gir bedre tjenester til de som har behov for å teste seg, samtidig som både Orkland kommune og St. Olavs kan jobbe mer effektivt, avslutter Røttereng.

Trygt med BankID

Du kan avbestille timen ved å gå inn på lenken du får tilsendt på SMS. NB: Du må avbestille minimum 30 minutter før testen skal skje.

Testing gjøres i henhold til nasjonale testkriterier fra Folkehelseinstituttet.

En til tre dager etter testen blir tatt, finner du svaret på helsenorge.no. Du logger trygt inn med BankID. Hvis du ikke får til å hente ut resultatet her, kan du ta kontakt med din fastlege.