- Da trenger vi også frivillige språkhjelpere. Snakker du godt norsk og liker å bli kjent med nye folk, kan du bli språkhjelper. Vi håper dette blir både sosialt og hyggelig for alle. Vil du være med som språkhjelper, så ta kontakt!

Det sier Rachel Hammervik ved Orkland frivilligsentral, som allerede tirsdag 31. august kan ønske velkommen til første utgave av det nye tilbudet. Mellom klokken 12:00 til 14:00 kan innvandrere og nordmenn møtes over en kopp kaffe for å snakke norsk sammen i en avslappa atmosfære.

Viktig supplement til norskundervisningen

Det er det tyrkiske ekteparet Afife og Furkan Aydemir som tok initiativ til språkkafeen. De fikk med seg Orkland frivilligsentral og Orkland voksenopplæring, som sammen står som arrangør. Ekteparet vil sammen med lærer Marte Mona fra voksenopplæringa og Rachel Hammervik fra frivilligsentralen samarbeide om tilbudet. Det vil bli enkel servering med kaffe og te, og alt er helt gratis.

- Mange av våre deltakere synes det er vanskelig å få kontakt med nordmenn. På språkkafeen vil de møte folk de kan snakke norsk med. Det er et fint supplement til norskopplæringa, sier Kjersti Eggen, som er konstituert enhetsleder ved Orkland voksenopplæring.

Med tema som utgangspunkt

Målgruppa er innvandrere som kan litt norsk, og som har lyst til å snakke mer norsk og bli kjent med lokalbefolkninga. For å få i gang samtalene vil det være et nytt tema for hver språkkafé, men det er kun et virkemiddel for å få i gang samtalene. Det blir også muligheter for å spille spill, lese bøker og aviser. Temavalgene for høsten ser slik ut:

31. august: Vi blir kjent

7. september: Spill /valg

14. september: Mat

21. september: Bryllup og andre familiefester

28. september: Hus og hjem

5. oktober: Norske ord og uttrykk

Smittevernet blir ivaretatt i samråd med kommuneoverlegen.

Ønsker du å bidra som språkhjelper? Da er det bare å ta kontakt med Rachel Hammervik på Orkland frivilligsentral på telefon 48 14 94 60.