Overrekkelsen fant sted under Salvesen & Thams sitt tradisjonelle julearrangement på Orkla gjestebolig sist fredag. Wiggen og Kirkaune fikk sine pins fordi Salvesen & Thams tidligere i år donerte et askebeger i sølv til Orkland kommune. Askebegeret ble produsert i sølv fra Løkken gruver og benyttet som gaveartikkel i forbindelse med Orkla Grube Aktiebolags 300-årsjubileum i 1954. Siden har askebegrene blitt et yndet samlerobjekt.

Eksklusivt

Askebegeret fra Salvesen & Thams ble tidligere i høst smeltet om av gullsmed Karlgård i Trondheim, tilstrekkelig til å lage 25 pin og et anheng i sølv. Tidligere har opphavsmannen bak kommunevåpenet, Eirik Einum, og de fire ordførerne i sammenslåingskommunene fått hver sin sølv-pin. Nummer seks og sju ble tildelt Wiggen og Kirkaune, mens banksjef i Orkla sparebank fikk tildelt nummer åtte. Den mottok han fordi banken har bidratt økonomisk til å produsere det nye ordførerkjedet.

Pin i sølv.jpgPin laget i sølv fra gruvene på Løkken Verk.

Nyttårsbarn

Det var ordfører i Orkland, Oddbjørn Bang, som stod for overrekkelsen. De gjenstående pinsene i sølv vil bli tildelt andre som på ulike måter gjør seg fortjent til det. I tillegg er det produsert opp et antall ordinære pins. Ønsker du et eksemplar, er det bare å henvende seg til servicetorget på Orkland rådhus.

Trygve med pin_1200x1601.jpgTrygve Karlsen deler gjerne ut pin av det nye kommunevåpenet til samlere.  

Du lurer kanskje på hvem som skal få anhenget? Det vil selvsagt bli tildelt den første orklendingen som fødes i det nye året - nyttårsbarnet 2020 i Orkland!