- Skal vi overbringe denne kloden i god stand til våre barn og barnebarn må vi skjerpe oss enda mer.

Det sier daglig leder i LW Entreprenør, Olav Lillemo. Han er glad for at myndighetene strammer til og stiller miljøkrav når entreprenørene skal kjempe om kontrakter.

- Det er sunt for bransjen vår, men også tvingende nødvendig for at vi som samfunn skal nå overordnede miljømål. Det skal ikke bare se bra ut på papiret, det må få praktiske konsekvenser, sier Lillemo, som leder Løkken-bedriften med 15 faste ansatte.

Utdeling av plakett

Tirsdag denne uka fikk bedriften overrakt synlige bevis på at de nå er sertifisert Miljøfyrtårnbedrift av ordfører i Orkland kommune, Oddbjørn Bang. Miljøfyrtårn er et anerkjent og effektivt verktøy som hjelper virksomheter å skape konkurransefortrinn basert på bærekraft. Du kan lese mer om sertifiseringen på stiftelsen Miljøfyrtårns nettsider

Hele Trøndelag som markedsområde

LW Entreprenør, som ble etablert i 2011, leier kontorlokaler i Næringslivets hus, Orklas ærverdige administrasjonsbygning på Løkken Verk. Basen for maskinparken ligger ved HOB-bygget i Meldal sentrum, men primært er maskiner og mannskap i virksomhet i ulike oppdrag i store deler av Trøndelag.

LW Entreprenør 3.jpgVeivedlikehold er et av selskapets forretningsområder. Foto: LW Entreprenør

En grundig prosess

-For vår del var det svært nyttig med en kritisk gjennomgang av hele virksomheten, sier Stina Hedlund, som er prosjektleder, kontorleder og HMS-ansvarlig. Hun ledet prosessen med miljøsertifiseringen, en grundig prosess der de fikk bistand fra HMS-Tjenesten på Orkanger.

- Å ha med den kompetansen på laget så vi stor nytte av den dagen vi ble sertifisert, sier Hedlund  

Store endringer

Som følge av arbeidet med miljøsertifiseringen er mye endret hos LW Entreprenør.

- På driftssiden har vi blant annet byttet ut samtlige dieseltanker, faset ut en del utstyr og endret våre avfallsrutiner. I tillegg har vi fått utviklet en helt ny HMS-håndbok og et forbedret avviksmeldingssystem som igjen gir oss verdifull informasjon når vi skal foreta risikovurdering av prosjekter, sier Lillemo.  

Bilde av overlevering av plakettDet synlige beviset er overlevert. Fra venstre dalig leder Olav Lillemo, prosjektlederne Stina Hedlund og Silje Sugustad, og ordfører Oddbjørn Bang.

Tror på hydrogenløsninger

Ifølge Lillemo er bedriften svært opptatt av å være i forkant på teknologisiden, men kaster seg ikke ukritisk på alt. Dette gjelder for eksempel batteridrevne anleggsmaskiner.

-Vi vet at det kommer, men etter vår oppfatning er ikke batteriløsningen veien å gå. Det er for tungvint og upraktisk i mange sammenhenger. Jeg har mer tro på hydrogenløsninger i vår bransje, og det handler ikke om hvis det kommer men når, avslutter Olav Lillemo som har klokkertro på framtida.

Du kan lese mer om bedriften på deres nettsider