Med nyansatt teaterlærer på plass utvider kulturskolen sin teatersatsing. Interesserte kan bli mer kjent med satsingen og den nye læreren på Orkanger ungdomsskole mandag 13. juni.

– Vi er glade for å ha fått Eva Lillegård med på laget og gleder oss til å jobbe sammen med henne, sier leder for kulturskolen, Helge Rolstadås.

Med Lillegård på plass i laget ønsker skolen å bidra til å skape et større teatermiljø i kulturskolen, en skole som allerede har et bredt tilbud av aktiviteter for barn og unge i Orkland. Rolstadås mener at i en teatergruppe får elevene uttrykke seg med hele sin personlighet, bli trygg på å stå foran folk, ta ordet og formidle.

Utvider søknadsfristen

– Men, ikke minst skal vi ha det mye gøy sammen og utforske teaterverden sammen, sier rektoren, som på grunn av den nye satsingen utvider søknadsfristen for å melde seg på akkurat dette tilbudet til 14. juni.

Her finner du mer informasjon og søknadsskjema

Fin mestringsarena

Eva Lillegård framhever at teater kan være til stor hjelp for utvikling av selvtillit og evnen til å samarbeide med andre på egen alder.

– Du lærer om stemmebruk og rollearbeid, noe som også bidrar til at man blir tryggere til å snakke i større forsamlinger som i eget klasserom, eller ved andre anledninger, sier Lillegård, som også framsnakker teater som sosialt og en fin mestringsarena for barn og unge som kanskje synes det er vanskelig å finne aktiviteter de passer inn i.

Møt Eva og bli med på noen øvelser

Teaterundervisningen foregår på Orkanger på torsdager der det er to teatergrupper, en for junior fra 2. til 5. trinn og en ungdomsgruppe fra 6. til 10. trinn. Har du lyst til å vite mer om tilbudet og kanskje har lyst til å begynne? Ta turen til Orkanger ungdomsskole mandag 13. juni klokken 17.30 – 18.00. Da kan du også bli mer kjent med den nye teaterlæreren.