No news is good news, heter det på engelsk. Dette beskriver også nyhetsbildet for koronasmitte i Orkland i dag. Historisk sett blomstrer kreativiteten i vanskelige tider. Sånn er det også hos oss.

Det testes jevnt og trutt i Orkland. 23 personer var innom for å gjennomføre prøvetaking i går. Svarene på de fleste prøvene er allerede kommet, og ingen har testet positivt.

Fortsatt henvendelser

Vår informasjonstjeneste er fortsatt operativ alle dager fra 10:00 til 16:00 på telefon 900 31 260, eller korona@orkland.kommune.no. De fleste henvendelser gjelder for tiden prøvetaking. Noen få spør fortsatt om lokale karantenebestemmelser og hytteforbudet. Begge deler er som kjent opphevet, men myndighetene oppfordrer fortsatt oss alle til å tenke oss godt om før vi foretar fritidsreiser.

Nytenking

Krisetider vekker kreativiteten hos folk. Under andre verdenskrig kom dette til uttrykk på mange områder. Folk brukte fantasien godt innen rasjonering, matauk, varebytte, bruktsalg og hverdagsmotstand mot den tyske okkupasjonsmakten. Selv om vi ikke kan sammenligne situasjonen, er det likevel en del likhetstrekk i kampen mot den usynlige fienden blant oss. Skoler prøver ut nye undervisningsmetoder, næringslivet ser etter nye forretningsområder, mens artister arrangerer konserter på nett.

Drive-in på Løkken

Også i vårt nærområde ser vi at kreative krefter gjør seg gjeldende på flere områder. I morgen arrangerer ungdommen i Meldal bygdekino Orklands første drive-in-kino ved Løkken kulturhus. Og når det først lages arrangement er det ikke snakk om å lete med lys og lykter etter å finne smutthull i smittevernbestemmelsene. Nei da, her er alt på stell og godkjent av kommuneoverlege, brann, politi og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom). Forbilledlig!

Du kan lese mer om drive-in-tilbudet her:

Fortsett å følge myndighetenes anbefalinger, gå tur i godværet og hold motet oppe! Vi sier som Nils Arne Eggen:

Humøret er faktisk en av de viktigste drivkreftene vi har

Ha en fin onsdag!


orkland.kommune.no/korona