Ingen mye smittetilfeller gjør oss slappere. Det kommer til uttrykk både i butikker og på spisesteder.

Smittesituasjonen i landet har bremset opp. I Orkland har det ikke vært påvist personer med smitte siden 11. april. Det er fortsatt smitte blant befolkningen i Trøndelag, senest i morges meldes det om tre nye tilfeller i Trondheim. Det er ingen grunn til å slippe skuldrene ned.

Kan bli flinkere

Det pågår en styrt prosess med gradvis åpning av samfunnet. Det merkes svært godt. Langt flere mennesker i bevegelse, noe som blant annet er synlig på kjøpesenter og i butikker. Med flere folk, blir det mindre plass og avstandene mellom folk blir mindre. Butikker, kafeer og andre spisesteder har ansvar for å forholde seg til smittevernbestemmelsene. Mange fortjener skryt, men det er også noen som med fordel kan bli tydeligere.

Kreative idrettslag

Mange idrettslag har begynt å gjenoppta sine aktiviteter. Under strenge krav utviser flere idrettsgrener stor kreativitet i forhold til hvordan en kan gjennomføre treninger som tilfredsstiller kravene fra Helsedirektoratet. Et resultat av dette kan bli at utøvere faktisk blir mer allsidig og kanskje enda bedre trent totalt sett. Stor honnør til idrettslagene i Orkland!

Webinar for næringslivet

Mandag kveld arrangerte Orkland kommune et webinar for næringslivet. Ulike nyttige tema knyttet til dagens situasjon var på dagsorden. Møtet ble sendt direkte på KommuneTV og via avisa Sør-Trøndelags nettsider. 44 næringslivsledere deltok på møtet og nærmere 200 personer fulgte sendingen.

Send oss bilder

17. mai nærmer seg, og vi minner om at du fortsatt kan sende oss bilder fra dine tidligere nasjonaldagsfeiringer. Mange har allerede sendt inn, men vi tar gjerne imot flere. Bildene vil bli brukt i Orkland kommunes digitale sending 17. mai. Sendingen vil foregå på KommuneTV fra klokken 12:00 til 12:45 og blir også distribuert via lokalavisas nettsider. Send dine bilder til:

kommunikasjon@orkland.kommune.no

Forøvrig - hold avstand og ha en god tirsdag!


orkland.kommune.no/korona