- Alle prøver er negative, ingen er på sykehus, men vi har folk i karantene, sier Jimmy Wikell.

I løpet av dagen er flere prøver analysert. Ingen av disse har vist koronasmitte. Mange av dem som har vært i karantene er blitt fristilt fra dette i løpet av dagen. Noen nye er satt i karantene i påvente av prøvesvar. Det er også fortsatt noen som er i karantene, som følge av utenlandsreiser.

Flere prøver – lengre analysetid

- Generelt kan vi bekrefte at formen er forholdsvis god for alle vi har hatt kontakt med, sier Wikell. Ingen er innlagt på sykehus. Vi har gjennomført et ti-talls prøver i løpet av dagen. Prøvesvarene vil foreligge i løpet av onsdag og torsdag. Det er blitt noe lengre tid før prøvesvar foreligger, noe som skyldes en markant økning i antall prøver i Trøndelag.

Nye kanaler

I dag opprettet Orkland kommune en egen telefon, 900 31 260 og en e-post korona@orkland.kommune.no På disse kanalene kan innbyggere stille spørsmål om koronaviruset fra 10:00 til 20:00 hver dag. Det har kommet flere henvendelser på begge i løpet dagen, og vi svarer opp så raskt vi kan.

Vi gjør oppmerksom på at henvendelser knyttet til egen helsesituasjon ikke skal gå til disse tjenestene. Har du mistanke om at du kan være smittet, ta kontakt med din fastlege på dagtid eller legevakt på telefon 116 117 på kveld og helg.

Siste oppdaterte informasjon