Fra og med søndag 20. juni er det åpnet opp for større publikum og flere deltakere om arrangement gjennomføres med koronasertifikat. Her finner du informasjon om hva du trenger å vite som publikum, deltaker eller arrangør.

Koronasertifikatet vil være grønt for personer som: 

  • er fullvaksinert

  • har fått første vaksinedose minst tre uker før arrangementet

  • har gjennomgått covid-19

  • kan dokumentere negativ covid-19 test tatt mindre enn 24 timer før arrangementstart

 Dette betyr at publikum eller deltakere som ikke er vaksinert eller som ikke har gjennomgått covid-19 de siste 6 månedene, må avlegge negativ test som er tatt mindre enn 24 timer før arrangementstart for å få grønt koronasertifikat.

Arrangøren bestemmer

En arrangør må selv ta stilling til om man vil gjennomføre arrangementet med eller uten bruk av koronasertifikat. Bruk av koronasertifikat gjør at det er tillatt med flere deltakere/publikum på arrangementet, men det stilles også samtidig flere krav til gjennomføringen og arrangør.  Orkland kommune bistår ikke med testing for arrangement.

Orkland kommune kan ikke bistå med testing for arrangement i sommer, da vi må prioritere testing av personer som har symptomer eller som kan ha vært utsatt for smitte. Arrangører som vil gjennomføre arrangement med koronasertifikat bør derfor ha ordninger som ivaretar dette for sine deltakere/publikum. Har du behov for test i forbindelse med at du skal på et arrangement, så bør du ta kontakt med arrangør for å avklare om de tilbyr testing.

Ber arrangører melde seg til kommunen

Om du er arrangør og har tenkt å arrangere med koronasertifikat, så ønsker vi at du sender e-post til kommunen:

Tabellen under viser antallsbegrensningene som gjelder nå:Tabell som viser gjeldende regler for arrangementMer informasjon fra Helsedirektoratet:

Takk for at du bidrar!


orkland.kommune.no/korona