I dag, onsdag 30. desember, har formannskapet i Orkland vedtatt skjerpende regler angående korona. Du finner reglene som gjelder fra midnatt, natt til 31.12 her:

Regjeringen har laget generelle nasjonale råd for hvordan vi best mulig kan gjennomføre jule- og nyttårsfeiringen og samtidig ivareta smittevernet. I Orkland har innbyggerne vært flinke til å følge rådene. Det må vi fortsette med – alle sammen! 

Regjeringens juleråd gjelder fra og med 23.12.2020 til og med 1.1.2021. Du kan lese rådene her: 

Bilde av regjeringens julerådUtvidet koronatesting i forbindelse med julen

Mange kommer hjem til Orkland for å feire jul. Vi anbefaler at de som kommer fra områder med mye smitte tester seg og går i karantene inntil prøvesvar foreligger. Derfor legger vi til rette for dette og øker testkapasiteten.

Husk at du kan bestille tidspunkt for testing på våre nettsider:

Du kan også bestille koronatest på vår koronatelefon 900 31 260 eller få svar på spørsmål om lokale forhold. Den holder åpent som følger:

Mellomjula:​

  • Tirsdag 29. desember 10:00 - 13:00
  • Onsdag 30. desember 10:00 - 13-00
  • Torsdag 31. desember (nyttårsaften) 09:00 - 11:00
  • Søndag 03. januar 10:00 - 14:00


Skulle situasjonen forandre seg vurderer vi løpende behovet for utvidet åpningstid for testing og telefon.

NB! Vi minner om at en negativ test ikke betyr at man ikke er smittebærer. Vi anbefaler at alle tilreisende uansett holder seg i ro de første dagene de er i Orkland og begrenser antall nærkontakter.

Besøk på sykehjem

Vi fraråder alle som kommer fra områder med mye smitte om å besøke sykehjem eller tilbringe tid med personer i risikogruppene i julen. Du kan lese mer om hvordan du kan besøke beboere på sykehjem i julen her:

Munnbind

Lokal forskrift om påbud av munnbind innendørs i det offentlige rom, utendørs i tett befolkede områder, ved drosjetransport, buss, kjøreskole og annen føreropplæring trer i kraft natt til 31. desember 2020. Den varer til og med onsdag 13. januar:

 

Vaksinasjon covid-19

Orkland kommune gjør nå alle nødvendige forberedelser i henhold til de nasjonale retningslinjene for covid-19-vaksinering. Vi følger tidslinjen og de prioriteringene som nasjonale helsemyndigheter gir, og er klare til å agere raskt. Du kan følge siste nytt om dette på Folkehelseinstituttets nettsider:

Information in other languages

Begrensning på sosiale kontakter

Sosiale kontakter ut over egen familie og kontakter i arbeidssituasjoner skal begrenses til ti per uke jmf. lokal smittevernforskrift vedtatt av formannskapet 30. desember og som trer i kraft natt til 31. desember 2020. Den varer til og med onsdag 13. januar:

Vi minner også om at det ikke er noen skam å få korona. La deg teste dersom du får symptomer, nøl ikke med å ta kontakt.

Orkland kommune skal gjøre sitt for at årets feiring skal bli så trygg som mulig – nå er det opp til deg!


orkland.kommune.no/korona