I områdene Songmoen-Hardmoen, Asbølljåren og Hegg-Værnes er det funnet spor av bakterier som kan tyde på at drikkevannet er forurenset. Alle berørte er varslet på SMS.

Orkland kommune tar regelmessig drikkevannsprøver i kommunen. Hensikten med dette er å sikre at vannet er rent og ikke inneholder sykdomsfremmende bakterier.

Kok vannet til du får ny beskjed

Fra tid til annen finner vi spor av bakterier i vannprøvene. Kommunen sender da ut varsel SMS-varsel til alle som bor eller oppholder seg i det aktuelle området. Det tas umiddelbart nye prøver for å få bekreftet om det foreligger bakterier i vannet eller ikke. Vanligvis tar det to-tre dager å få svar på disse nye prøvene fra laboratoriet. Inntil slikt svar kommer må vi være på den sikre siden, og ber om at vannet kokes før det drikkes. Kommunen sender ut nytt SMS-varsel til de berørte så snart svaret fra laboratoriet kommer.

Kommunen har erfaring med at det i sommermånedene kan være litt hyppigere enkeltprøver med spor av bakterier, uten at dette medfører helsefare.

Slik koker du vannet for å være trygg

Når du får varsel om å koke vannet, bør dette fosskoke i minimum ett minutt i en ren kjele. En vannkoker ivaretar som oftest dette. Dersom du bruker mikrobølgeovn til å koke vannet, forsikre deg om at dette faktisk koker i ett minutt før drikking.

Vi gjør oppmerksom på at varmt vann fra vanlige varmtvannsberedere ikke er å anse som kokt.