Kjære orklendinger!

I dag er det vintersolverv og vi holder på å avslutte det mest krevende året i landets etterkrigshistorie. Den 12. mars ble landet stengt ned og alt ble forandret. Nesten alt ble stengt og vi måtte være heime. Mange ble permitterte og mange ble arbeidsløse.

Normal sosial kontakt ble borte og mange følte seg alene og ensomme. Etter hvert ble tiltakene lettere og vi fikk norgesferie, der mange gjenoppdaget Norge som det flotte ferielandet det er.

Fortsatt er det mye smitte i Trøndelag, men vi ser lyset i enden av tunellen. Gode vaksiner er på vei, men skal vi lykkes med å ta knekken på pandemien så må vi fortsatt også følge smittevernrådene.

Den 8. mai var det 75 år siden frigjøringa for 2. verdenskrig. Den dagen tok jeg meg en tur til sabotørhytta «Hotell Phoenix» i Skjenalddalen. På parkeringsplassen hadde noen barn malt en stein med teksten: «Alt blir bra». Jeg er sikker på at barna får rett, vi er bare litt usikker på når.

Vi går nå inn i julehøytiden. En jul preget av koronapandemiens andre bølge. Vi får en annerledes jul med færre sosiale kontakter. Da er det ekstra viktig at vi viser omsorg og omtanke for alle rundt oss.

God Jul og Godt Nyttår til dere alle!

Med vennlig julehilsen

signatur_ordforer_transp.png

alt_blir_bra.jpg