Forrige uke sendte Orkland kommune ut en kort undersøkelse på SMS, der vil ønsket svar på noen koronarelaterte spørsmål. Så langt har 4485 personer svart på undersøkelsen. Vi har trukket ut den første vinneren av nettbrett – det ble Johan Martin Lium fra Bergslia. Du har fortsatt muligheten til å vinne!

Bare i løpet av de første 20 minuttene undersøkelsen var ute, hadde over 1200 sendt inn sine svar. En av dem var Johan Martin Lium.

– Ja, jeg tenkte det var like greit å gjøre det med gang, sier Lium som var svært glad da han fikk beskjed om at han fikk et nettbrett til odel og eie.

Unormal tilværelse

Han medgir at de siste to årene har vært en spesiell tid. Som for de fleste andre ble det en tid med mange begrensninger i aktivitetsnivå og antall personer å være sammen med.

– Spesielt i starten da alt var ukjent og uavklart må jeg si at det ble en nokså unormal tilværelse. Jeg har selv underliggende sykdom som nok gjorde sitt til at jeg ble spesielt på vakt. Det førte til at min kone og jeg for det meste holdt oss hjemme. Vi er pensjonister så noen direkte innvirkning på jobbsituasjon ble det ikke for oss.

Friluftsliv og spaserturer

Etter hvert ble det riktignok tid for både spaserturer med naboer og friluftsliv.

– Vi bor jo på et sted med god plass rundt oss og ved å overholde avstandsbestemmelsene og håndhygiene følte vi oss etter hvert tryggere.

Lium har barnebarn både på Kongsberg og i Trondheim og det er ikke fritt for at savnet etter dem var stor under pandemien. Men nå er det igjen tid for både besøk og normal kontakt.

«Koronafast»

Han forteller også at de fikk en annen opplevelse som utviklet seg til å bli en riktig så hyggelig opplevelse. Liums bror og svigerinne skulle etter planen bo hos dem i 14 dager, på grunn av oppussing av egen bolig i Oslo før de flyttet til hytta på Nerskogen. Grunnen til at de skulle mellomlande hos dem var at svigerinna hadde vært så uheldig og brukket en ankel.

– Dette var akkurat rundt den tida Norge stengte ned, og før de kom så langt at de kunne flytte, kom det forbud mot bruk av hytter. De ble derfor «koronafast» hos oss med to gordonsettere i to måneder. Det var jo imot planen, men det ble en veldig trivelig periode for begge parene med mange gåturer og mye frisk luft for de av oss som kunne gå, smiler Lium.

Lettet på restriksjonene

Lium setter pris på at livet er i ferd med å vende tilbake til det normale igjen, men sier det tok lang tid før han og kona tok turen nedover dalen igjen.

– Det tok flere måneder før vi tok turen på Amfi-senteret på Bårdshaug for å ta en kopp kaffe, sier Johan Martin Lium, som fortsatt er litt tilbakeholden med håndhilsing med fremmede, men har lettet litt på det i forhold til de en omgås litt mer.

Svar på undersøkelsen – vinn et nettbrett!

Vi minner om at det ikke er for seint å gjennomføre undersøkelsen. Det er bare å følge lenken på meldingen du fikk fra Orkland kommune.  Fikk du ikke SMS? Du finner lenke til undersøkelsen i denne artikkelen på våre nettsider:

Koronaundersøkelse

Vi har fortsatt to nettbrett som skal trekkes ut blant de som svarer. Blir det deg?