Juul (45) kommer fra stillingen som gruppeleder i kommunikasjonsavdelingen ved NTNU og starter i sin nye jobb i løpet av oktober.

– Jeg opplever Orkland som en framoverlent og svært aktiv og attraktiv kommune, sier Juul, som er bosatt på Byneset.

Hun etterfølger Eivind Sperre Austnes som har vært kommunikasjonssjef siden 2019. Stillingen innebærer foruten ansvar for kommunikasjonsavdelingen også ansvar for kommunens IT-avdeling, servicetorg og arkivtjeneste.

– For meg er det viktig med tillit, gode relasjoner, takhøyde og raushet. Jeg ønsker at kolleger og medarbeidere skal få rom og muligheter. Samtidig er det viktig å skape et trygt og godt arbeidsmiljø, hvor vi går i samme retning, men også tør å utfordre hverandre underveis, sier Juul, som var en av i alt ni søkere på stillingen.

Juul har en allsidig bakgrunn innenfor kommunikasjonsområdet, blant annet som rådgiver hos Felleskjøpet AGRI, Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST) og siden 2017 som seniorrådgiver i kommunikasjonsavdelingen ved NTNU.  Siden januar 2021 har hun hatt jobben som gruppeleder for samme avdeling.

Den nye kommunikasjonssjefen har blant annet en mastergrad i kunnskapsledelse fra Nord universitet og en Bachelor of Art Media & Communications fra University of Central England in Birmingham.  

– Jeg er trygg som person, og er verken redd for å være tydelig eller ta beslutninger. Jeg arbeider effektivt, har mye energi og liker å ha mye å gjøre, sier Jakobe Juul, som ser fram til å ta fatt på nye, spennende utfordringer og bidra til å bygge Orkland videre.