Nylig lanserte VisitOrkland en flunkende ny digital aktivitetskalender som skal gjøre det lett å holde oversikt over alt som foregår i kommunen – både for fastboende og besøkende.

– En felles kalender over aktiviteter og arrangementer som rører seg i Orkland har vært etterspurt av både reiselivsaktører og besøkende, sier Øystein Kvåle, styreleder i Orkland reiselivsforum.

Det er Orkland reiselivsforum som står bak nettportalen VisitOrkland. Nettportalen er et resultat av samarbeid mellom flere lokale aktører som jobber for å profilere og markedsføre Orkland som reiselivsdestinasjon.

Festivaler og foredrag

Aktivitetskalenderen er et viktig ledd i dette arbeidet, påpeker Kvåle.

– Det er både en markedsføringsplattform og et sted hvor folk kan oppsøke og finne informasjon. Jeg tror det vil være en suksessfaktor at vi nå har en felles plattform der vi kan vise fram den store spennvidden i hva Orkland har å by på. Aktivitet skaper aktivitet, og vil bidra til å gjøre regionen enda mer attraktiv, sier Kvåle.

Allerede rommer kalenderen et variert og spennende tilbud av aktiviteter og arrangementer, deriblant festivaler, konserter, quizkveld og foredrag.

Verken turister eller orklendinger skal være nødt til å gå sommeren i møte uten planer – her er noe for enhver smak.

– Bredden av tilbud i Orkland er stor, og kalenderen handler om å synliggjøre det, sier Kvåle.

Kan legge inn arrangementer selv

Og hvis du synes at kalenderen mangler et arrangement eller en aktivitet i kommunen, så kan du enkelt legge det inn på egenhånd.

– Ut 2022 har vi åpnet for at aktører kan opprette en bruker og legge inn aktiviteter gratis. Målet er at aktivitetene i kalenderen skal være av allmenn interesse, knyttet til enten reiseliv, opplevelser eller underholdning, forteller Kvåle.

Han oppfordrer alle til å ta en titt på VisitOrklands aktivitetskalender.

– De må også gjerne dele kalenderen med flere slik at vi får spredd budskapet og vist fram hvor attraktiv kommune vi bor i, sier Kvåle.

Orkland kommune har allerede tatt oppfordringen: Under menyknappen «Hva skjer i Orkland?» på kommunens hjemmeside, kommer du direkte inn i kalenderen.