Flere yngre testes, institusjonene åpner opp for begrenset besøk og kommunen arrangerer webinar for næringslivet.

I går ble 16 personer testet. Foreløpig har ingen av disse testene resultert i påvist smitte. Det er 17 dager siden det siste smittetilfellet ble oppdaget. Siden da har det vært tatt over 200 prøver med negativt resultatet, noe som i denne sammenheng er ytterst positivt. For orden skyld gjentar vi at totalt 18 personer har vært påvist med smitte i Orkland. Samtlige er friskmeldt.

Pollensesong

Det er ellers en klar økning i antall yngre som testes i forbindelse med oppstart av skoler og barnehager. Dette er som forventet. Vi er på full fart inn i en allergisesong der en del får symptomer på det som minner om en luftveisinfeksjon. Derfor er det viktig med en avklaring før man møter opp på skolen eller i barnehagen.

Forsiktig åpning for besøkende

I hele koronaperioden har det vært alminnelig besøksstans i alle landets offentlige og private helse- og omsorgsinstitusjoner, samt i fellesarealer i omsorgsboliger. Landet vårt åpnes gradvis opp og dette gjelder også institusjoner. Her er man imidlertid svært forsiktig på grunn av at mange beboere er sårbare for smitte.

Fra i går ble det innført en ny praksis for besøk til beboere på institusjoner og boliger med heldøgns omsorg i Orkland. Grunnet situasjonen er det imidlertid mange restriksjoner knyttet til besøkene. Du kan lese mer om hvordan dette gjennomføres her:

Webinar for næringslivet

4. mai arrangerer Orkland kommune et webinar med næringslivet i Orkland om koronasituasjonen. Målgruppen er bedrifter og enkeltmannsforetak som er blitt rammet av korona-situasjonen. Det vil bli informert om tiltakspakkene og hvilke offentlige midler bedriftene og enkeltmannsforetakene kan søke om. I tillegg vil det bli gitt gode tips og råd. Webinaret vil bli streamet og kan følges av alle interesserte på KommuneTV. Du finner mer informasjon om program, foredragsholdere og påmelding i lenken:

Til ungdommen

Uten å bli politisk må det være tillatt å skryte av vår helseminister Bent Høie for hans velvalgte ord til ungdommen i går. Vi avslutter dagens oppdatering med et lite utdrag av hva han sa:

«Jeg skulle gjerne sagt til dere som er unge, at alt snart blir som før.
Men det kan jeg ikke.
Denne våren blir annerledes.
Denne sommeren blir annerledes.
Dette året blir annerledes.
Dere er ungdommene som må gjøre ting annerledes.
Dere har satt livet på vent – for at andre skal berge livet.

Jeg håper dere kommer til å danse – selv om det ikke blir noe skoleball.
Jeg håper dere kommer til å score fantastiske mål – selv om det ikke blir noen fotballcup.
Jeg håper dere kommer til å flørte med søte gutter og søte jenter – selv om det ikke blir noen klassetur.

Jeg håper dere får en fet og fin russefeiring – selv om den blir annerledes.
Denne tiden er spesiell.
Jeg håper den kan bli fin likevel.
Tusen takk til alle norske ungdommer.
Tusen takk til russen 2020. Vi kommer til å huske dere!»

I Orkland har russepresidentene tidligere nærmest avlyst lokal feiring. Vi håper alle russ merker seg helseministerens ord og forholder seg til gjeldende smittevernbestemmelser og forpliktelsene deres russepresidenter har inngått.

#kaldthodevarmthjerte


orkland.kommune.no/korona