Fredag før palmehelg ble nok en god dag i Orkland når det gjelder koronasmitte. Sjette døgn på rad uten ny påvist smitte! Fritidsreisende som har vært i fylkene sør for Dovre må fortsatt i karantene.

Status er fortsatt 12 påviste tilfeller. 11 personer er i isolasjon, ingen er på sykehus.  En er friskmeldt, og flere forventes å bli friskmeldt de nærmeste dagene

Forlenget lokale karantenebestemmelser

I dag vedtok formannskapet i Orkland kommune enstemmig å videreføre vedtaket fra 29. mars om reisekarantene i 14 dager ved fritidsreiser for alle som ankommer kommunen fra fylkene Oslo, Agder, Rogaland, Viken, Vestfold og Telemark, Innlandet og Vestland. Vedtaket har virkning fra 5. april og gjelder til og med 11. april.

Du kan lese mer om formannskapets behandling av saken her: Saksframlegg, protokoll og revidert vedtak

Gjelder studenter         

Mange lurer på om dette vil gjelde studenter som kommer hjem på påskeferie. DET gjør det!

Er du student i ett av disse fylkene og har planlagt besøk hos familie eller venner i Orkland, regnes dette som fritidsreise og du skal i karantene. Blir du her i 14 dager skal du i karantene hele tiden. Blir du her eksempelvis i seks i dager, har du karantene alle seks dagene.

Fritar næringslivet

Alle arbeidsreiser blir imidlertid fra samme dato fritatt fra karantenebestemmelsen. Det blir dermed ikke nødvendig med dispensasjonssøknad for bedrifter for å arbeide eller reise til og fra Orkland. Vi ønsker imidlertid gjerne å opprettholde dialogen med næringslivet, slik at dette gjennomføres på en sikker måte.

Barn som reiser mellom omsorgsinnehavere, er heller ikke klassifisert som fritidsreise.

Ellers oppfordrer vi sterkt til at unødvendige reiser minimeres og at du holder deg mest mulig hjemme.

Hvordan oppføre seg

Kommuneoverlege Jimmy Wikell holdt i morges et video-overført foredrag for ansatte i Orkland kommune. Der oppsummerte han på en svært pedagogisk måte hvordan vi alle bør være mot hverandre i disse dager:

Snill
Ansvarsbevisst
Medmenneskelig
Hygienefokusert
Organisert
Lojal
Distanse

Oppfordring herved gitt!

Spørretime for barn og unge

Wikell satt også i panelet da orklandselevene i dag fikk stille spørsmål om alt de lurte på om korona. Ordfører Oddbjørn Bang og rådmann Ingvill Kvernmo satt også i panelet og svarte så godt det lot seg gjøre på mange gode spørsmål.  Det hele ble vist på KommuneTV. Så langt har over 1300 personer sett direktesendingen eller i opptak.

Spørsmål?

Vi minner om vår informasjonstjeneste. Den er tilgjengelig alle dager fra 10:00 til 16:00.

Telefon: 900 31 260
E-post: korona@orkland.kommune.no

Ettermiddagsnytt

Vi går inn i en roligere periode alle sammen. Det gjelder også oss som oppdaterer Orkland kommunes informasjonskanaler. Vi lover deg fortsatt daglige oppdateringer om situasjonen gjennom hele påsken, men fra i morgen blir disse kveldsoppdateringene publisert ca. klokken 16.00.

Vi ønsker alle en god fredagskveld og håper du fortsatt lojalt vil følge opp de statlige og kommunale myndighetenes bestemmelser og anbefalinger. Det er til det beste for oss alle!

Sammen bygger vi #Orkland


orkland.kommune.no/korona