Samfunnet åpner ytterligere opp. Skolene åpner dørene for noen i dag. Rådhus og kommunehus åpnes for besøkende med avtale, mens du igjen kan få stusset hårmanke og farget ettervekst.

Smittestatus i Orkland er som før helgen. Det betyr at ingen nye har fått påvist koronasmitte. Det er tatt 35 nye prøver siden fredag. Majoriteten av de testede vært barnehageansatte, lærere og barn. Koronatelefonen har vært i arbeid i helga, med om lag 25 daglige henvendelser.

Avtale med saksbehandlere

Fra i dag åpnes rådhuset på Orkanger og kommunehusene i Meldal, Lensvik og Krokstadøra. Skal du besøke et av husene må du imidlertid ha gjort avtale på forhånd. For avtale med saksbehandlere på rådhus eller kommunehus, ring vårt sentralbord 72 46 73 00. Telefonen er betjent mandag til fredag 09:00 til 15:00.

NB! Kom bare til avtalene hvis du er frisk. Hvis du føler deg dårlig, eller har luftveissymptomer, skal du ikke komme til avtale. Husk å gi beskjed!

NAV

NAVs ordinære mottak er stengt, men det er mulig å avtale fysiske møter. 

Skal du registrere deg som arbeidssøker, ring 412 47 629.
Øvrige henvendelser på kommunale tjenester fra NAV, ring 412 32 118.

Linjene er åpne fra 10:00 til 14:00, mandag til fredag.

Skolene åpner

I dag åpnes skolene for elever i 1. til 4.trinn. Skolene har forberedt seg godt og vil gjøre så godt de kan for at elevene skal få en god skolehverdag under de smittevernreglene som gjelder. Foreløpig er det ikke kommet noen dato for når øvrige elever kan komme tilbake på skolen.

Koronasveis

Mange er sikkert også svært fornøyd med at frisørsalonger åpnes i dag. Koronasveis har blitt et begrep, og mange har barmhjertighetsløst fått avslørt sin opprinnelige hårfarge de siste ukene, til tross for febrilsk hjemmefarging.

Frisører er også underlagt et regelverk tilpasset dagens situasjon.

Stort ansvar

Samfunnet åpnes opp mer og mer. Det er en ønsket situasjon at vi skal ta tilbake hverdagen slik at den blir mest mulig normal, selv om det blir mange modifikasjoner i forhold til tidligere. Når samfunnet åpner opp hviler det et ekstra stort ansvar på oss som innbyggere om å overholde de små tingene vi er blitt så vant til. Det er en tendens i samfunnet nå at mange slipper opp, senker skuldrene og søker sammen i større grupper. Dette gir flere kontaktpunkt for smitte, og er en svært lite ønskelig situasjon.

Følg rådene

I Trondheim har det de siste dagene vært flere nye tilfeller. Orkland er en forholdsvis stor kommune, og det er bare et tidsspørsmål før vi får nye tilfeller hos oss. Så lenge vi klarer å minimere antall smittede i risikogruppe, samt fordele tilfellene jevnt over tid, vil vi imidlertid klare å ivareta samfunnskritiske funksjoner.

Vask hender ofte – hold avstand!


orkland.kommune.no/korona