Hjerter har preget Orkland kommunes kommunikasjon med innbyggerne siden mars. Det har vært en tid for å vise hverandre omsorg og kjærlighet. Nå ser vi kanskje lyset i enden av tunnelen. Hvordan skal vi kommunisere det? Det har Solveig Melby gjort seg noen tanker om.

I mars inviterte Orkland kommune innbyggerne til å sende inn hjerter. Responsen var enestående. Barn, unge og voksne viste stor kreativitet. Vi mottok store mengder med bilder av tegninger, kreative matretter, formasjoner i snø, sand, stein, trær, skyer og andre naturfenomen fra hele den flotte kommunen vår. Mange av bidragene har blitt brukt for å illustrere aktuelle saker som vi har publisert på våre hjemmesider.

Et liv med restriksjoner

- Det var så fint. Hva passet vel bedre enn å samle inn hjerter som symbol på at vi skulle huske å ta vare på hverandre i denne annerledestida?

Det sier Solveig Melby. Hun ble nylig konstituert som kommunalsjef for oppvekst i Orkland kommune. Hun er utdannet lærer og har de siste årene vært rektor ved Evjen skole og kjenner godt til hvordan koronasituasjonen har preget livet for både store og små. Nå synes hun det passer å utfordre befolkningen på nytt. Etter ti måneder med begrenset sosial kontakt, restriksjoner, digital undervisning, munnbind og usikker framtid ser hun nå glimt av håp.

Lys i enden av tunnelen

- Vi er over i en ny fase av pandemien. Vaksinen er her og etter hvert vil vi forhåpentligvis kunne se framtida lysere i møte. Hvis vi fortsetter å være flinke, vil vi gradvis kunne vende tilbake til livet slik det var før. Det synes jeg også bør komme til uttrykk i hvordan vi kommuniserer i tiden framover, sier Melby.

Utfordrer de yngste

Solveig Melby ønsker spesielt å få de yngste blant oss til å bidra. De har fått merke pandemien spesielt på kroppen. Ikke bare en annerledes skolehverdag, men også begrensninger på fritidsaktiviteter og hvor mange venner de har kunnet være sammen med.

- Hva har du savnet mest? Hva ser du fram til å kunne gjøre igjen? Hva gleder du deg mest til når pandemien en gang er over? Det er bare å la kreativiteten blomstre. Tegn, skriv et lite dikt, bruk naturen, ta bilder, lag en video eller kanskje har du bilder av noe du gjorde før som du ser fram til å gjøre igjen?

Skoler og barnehager

- Jeg håper ansatte i barnehage og skole også kan legge til rette for at barn i alle aldre skal få uttrykke hva de gleder seg til og ser fram til når hverdagen endelig normaliseres, enten gjennom tegning, bilde eller tekst. Det kan være en god øvelse å gjøre mens vi venter, avslutter Solveig Melby

Vil du delta?

Send ditt bidrag til kommunikasjon@orkland.kommune.no

Husk å skrive navnet ditt og adressen din, så vil du motta en liten overraskelse i posten fra oss.


orkland.kommune.no/korona