Det lave, grå skydekket ligger som et teppe over landskapet. Det er noe stille, rolig og fargeløst over hele situasjonen. Men ikke på Orkdal helsetun. Der vaier de fargerike tøyhjertene i den kjølige vårvinden.

For en uke siden skrev vi om Wenche Solberg Drugudal. Hun jobber som aktivitør på Orkdal helsetun. Tidligere på dagen hadde hun publisert følgende tekst på institusjonens Facebookside:

«Vi vil gjerne utfordre dere pårørende, helsetunets venner og ansatte til å strikke eller hekle røde hjerter som dere kan henge opp i bjørka utom hovedinngangen og i trærne inne i tunet på helsetunet. Så kan beboerne sitte inne og se på de fine hjertene - ett lite lyspunkt i denne tida.»

I dag tok vi turen til Fannrem for å se om noen hadde fulgt Wenches oppfordring. Det er lite trafikk langs Orkdalsvegen denne første dagen i april. En og annen fotgjenger rusler rolig langs gangveien. En lett rødsprengt jogger presser fram et anstrengt smil i det vi svinger inn veien til venstre mot helsetunet.

Langs veien inn mot hovedinngangen passerer vi det ruvende tuntreet – og hva ser vi der?

På bjørketreets nederste greiner har folk hengt opp hjerter i flere ulike materialer. Et tyvetalls hjerter, de fleste røde. Festet med tråder i de nakne greinene. Der duver de i vårvinden til glede for alle beboerne og ansatte på helsetunet.

Kan det bli vakrere?

#kaldthodevarmthjerte 


orkland.kommune.no/korona